Test: Kvalitetsfølelse hele vejen igennem

Test: Kvalitetsfølelse hele vejen igennem

Share

Testvinderen i den prisbillige kategori tager prisen på design og ydelse.

På testtidspunktet var HTC Desire 626 nogle få hundrede kroner dyrere end de fleste af konkurrenterne i prisklassen under 2500 kroner, men det par hundrede kroner vil vi anbefale, du ofrer. Denne HTC føles og opleves nemlig som en noget mere kostbar smartphone.

Det skyldes ikke mindst den ret lækre finish i gråt titaniumlook (fås i andre farver) med udfræsede huller i top og bund – det signalerer klasse. I hånden kan du mærke, at der er tale om et andet materiale end titanium – trods det leverer Desire 626 en god kvalitetsfornemmelse; den ligger bare godt i hånden. Bagsiden er stort set ridseresistent og nærmest immun over for fedtfingre.

Specifikationerne ligger på niveau med konkurrenterne, og intet stikker ud, hvis man alene fokuserede her. Kameraets 13 megapixel opløsning er højt for prisklassen, men dog ikke højere end hos prisklasse-konkurrenterne fra Huawei og Sony.

Se også:  Ny app giver dig en nemmere rejse

I brug opleves Desire godt. Lydkvaliteten er fin, når du samtaler, og den har en fin diskret måde at vibrere på. Den virker med andre ord som en mere kostbar mobil, end prisskiltet fortæller.

Opsætningen er omfattende, men den fører dig gennem alt fra mail til forskellige tjenester i skyen, som følger med. En af disse er HTC Cloud Gallery, hvor du både kan finde og gemme billeder og videoer. Det kan håndteres med ét klik på skærmen. Så det er jo ganske fikst.

Der er god grund til at gemme billeder og videoer optaget med Desire 626, for den optager i flot kvalitet. Kun Sony i den prisbillige kategori kan være med på det punkt. HTC-billederne har ikke kun høj opløsning, men også en fin nuancering af farver, og kameraet håndterer forskellen mellem lys og mørk bedre end gennemsnittet.

Ikke alt er perfekt
Kerneydelsen er fin, og applikationer åbner temmelig kvikt. Enkelte apps ”hang” dog lidt. Det må skyldes, at appsene ikke er ordentligt kodet eller er fejlbehæftede.

Se også:  Nu kan mobilen skyde 1000 billeder i sekundet

HTC Desire 626 er bestemt ikke den perfekt smartphone. For eksempel er det svært at få kablet præcist i ladestikket i bunden hver gang. Men i den lave ende af prisspektret kan du heller ikke forvente det optimale. Mobiltelefonen giver high end-fornemmelse trods sine småfejl, og den er helt klart den billige kategoris vinder i denne test.

Testvinderen ligner en meget kostbar smartphone med mørkt titaniumlook.

Testvinderen ligner en meget kostbar smartphone med mørkt titaniumlook.

Skarpe billeder
Virkelig godt kamera med 13 mega-pixel opløsning og fine farvenuancer.

Tag en selfie!
Selfie-kameraet på fronten har en fin opløsning på 5 megapixel.

Stor skærm
5”-skærm er nærmest et minimumskrav i dag.

Fire farver
Fås i fire farver med de fantasifulde navne Blue Lagoon, Purple Fire, White Birch og Pink Lace.

Kvalitet tynger
Desire 626 vejer med sine 143 gram det samme som langt dyrere smartphones.

HTC Desire 626
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris

Datatid TechLife mener:

Den prisbillige kategoris bedste testdeltager. Høj kvalitet.

Pris: 2200 kroner

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
HTC 10 32GB priser
Del denne