Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HP ZBook Studio G3

HP ZBook Studio G3 er en workstation, ingen tvivl om det, man kan sågar få den med Xeon processorer, omend den testede udgave her er udstyret med den her i testen gammelkendte Intel Core i7-6700HQ.

Af Carsten Sørensen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Det er dog lykkedes HP ingeniører at samle alt dette i et let Ultrabook-lignende kabinet. Den er ikke helt så kompakt som Dell- og Apple-modellerne, men tykkelsen er i samme luftlag.
Kvalitetsmæssigt er der ikke en finger at sætte på kabinettet, der er skabt ud af aluminium og magnesium. Vender man den bærbare om, vil man opdage, at der er omfattende udluftning på undersiden.

Det er nu ikke fordi, at der mangler styrke i denne bærbare, hvilket heller ikke kan undre processoren taget i betragtning. Den  ligger godt til i smart slørings-  testen, men halter dog lidt bagefter i rotationssløringstesten.

HP ZBook Studio G3 har i den testede udgave blot 8 GB ddr4- hukommelse, hvilket dog kan udvides til 32 GB. På et punkt adskiller den sig fra de andre deltagere, den er nemlig udstyret med et professionelt Nvidia Quadro M1000M grafikkort med 4 GB hukommelse.

HP ZBook Studio G3 Skjult i det indre arbejder et Nvidia Quadro M3000M grafikkort, testens stærkeste til OpenGL grafik.

Det gør den knap så egnet til gaming, men i OpenGL sammenhæng, som den er konstrueret til, slår den selv det mægtige GTX980M grafikkort. Det er slet ikke så ringe. HP ZBook Studio G3 er med et drev på 256 GB ikke den mest ypperligt udstyrede, når det kommer til drev, men den anvendte HP Z Turbo drive, der i virkeligheden er et Samsung ssd pci-e drev, er testens andethurtigste.

Der er også indbygget fingertryksaflæser, og knapper til at mute lyd samt sætte det trådløse netværk i flytilstand er også en del af pakken.
Den anvendte 15,6"-skærm har full HD -opløsning, den har en anti-glare belægning så lysindfald er ikke noget problem. Skærmen er ret så lysstærk, den har gode billedegenskaber med god farvegengivelse.
Batterimæsssigt er den ikke blandt de bedste, men vi vægter ikke batterilevetiden helt så højt for denne type enheder.
Det anvendte tastatur er baggrundsbelyst, fristes man til at sige, tasterne har en fornuftig størrelse og en afmålt, men fin respons. Clickpad er meget stor og god i drift. Den er også med på noderne med Thunderbolt 3.