Test: Gaming-power i diskrete klæder

Test: Gaming-power i diskrete klæder

Share

Denne bærbare pc er diskret og elegant som en business-pc i den bedre ende, men den har gener som kraftige maskiner dedikeret til gaming

Bærbare til gaming er blevet populære de seneste år, og typisk for denne type pc’er er voldsomme dimensioner, lysende taster og et vildt, iøjnefaldende design. Med en skærm på 17,3” er denne Acer Aspire V Nitro V17 en maskine, der fylder noget i landskabet, og den kan da også levere lys i tasterne. Men der er tale om blødt, rødt baggrundslys, og alt i alt fremstår Acer-pc’en mere som en meget eksklusiv statement end som et råt muskelbundt.

Med i rygsækken har den imidlertid en performance, der virkelig sparker fra sig. Med en Intel i7-processor fra næstøverste hylde, NVidia GeForce 960M-grafikkort og 8 GB ddr4-hukommelse er der i den grad grobund for en ydelse, der ikke går ned i gear nærmest uanset, hvad du udsætter computeren for. For at holde kølingen i top er der to store, men forholdsvis støjsvage blæsere i bunden af Nitro (og det navn er da også lovende).

Højoktan som drivmiddel
Vi er imponerede over, hvor meget vi kan udsætte denne store Acer for, uden at den bliver forpustet. Men lige så vigtig er den gode lydkvalitet. Det er en computer, der i den grad kan spille højt og magtfuldt. Ikke så højt som eksterne højttalere af god kvalitet, selvfølgelig, men forbavsende dynamisk i forhold til indbyggede højttalere i andre bærbare pc’er. Årsagen er blandt andet, at Acer-maskinen har hele fire højttalere. Vi noterer også en særdeles stabil netværksforbindelse, som skyldes to store indbyggede antenner, der sørger for at holde forbindelsen.

Se også:  Ultralette bærbare [STORTEST]: Fem flade fremmer friheden på farten

Den indbyggede 128 GB ssd-disk medvirker til hurtig opstart af programmer og system, mens du kan gemme filer på den 1 TB store harddisk, computeren også huser.
Det hele er meget nydeligt leveret i en smagfuld, sort indpakning. Tastaturet har god feedback og touchpad’en reagerer meget præcist. Skærmen har med full HD-opløsning en passende detaljering. Ønsker du at arbejde med meget højopløste billeder eller med video, kan du overveje at købe en dyrere variant af computeren med 4K-skærm.

Vi kan konstatere, at til almindeligt brug er full HD-opløsning rigeligt, og vi glædes over at møde en pc, der på en gang er god til gaming og tunge, ”seriøse” opgaver, og som samtidig har et design, der betyder, at du kan tage den med overalt uden at signalere, at du er vildt optaget af at spille.

Se også:  Apple Macbook Pro 13 [TEST]: Apples stærke bærbar er blevet ultralet

Der er få minuspunkter. Batteri-tiden er under 4 timer reelt, og 17,3”-skærmen kunne med fordel have en lidt højere opløsning. Prisen er selvfølgelig også lidt kritisk – lige under 12.000 kroner.

Del denne