Home » Kamera » Test: Full HD-videoovervågning med tovejs-lyd
Test: Full HD-videoovervågning med tovejs-lyd

Test: Full HD-videoovervågning med tovejs-lyd

Share

Netgear udvider Arlo-familien med et indendørs 1080p HD-overvågnings-kamera, der også kan fungere som langdistance-samtaleanlæg

Netgear vakte i 2015 enorm opsigt ved at lancere verdens første kabelfri overvågningskamera. Det lille Arlo-videokamera til udendørs brug drives af et sæt batterier og fungerer naturligvis trådløst via Wi-Fi, så det hverken kræver et strøm- eller et netværkskabel. Dette reducerer installationsomkostningerne til et minimum – typisk nul kroner – og gør det perfekt til gør det selv-overvågning af private hjem. Du kan læse historien om det første Arlo-kamera i Alt om DATA nummer 10/2015 (abonnenter kan læse den i det online digitale arkiv www.aod.dk).

Arlo Q
Nu følger Netgear Arlo-succesen op med en ”Q” (VMC3040) model til indendørs brug. Dette kamera kommer med en ekstern strømforsyning, hvad der har givet udviklingsfolkene frihed til at nedprioritere de strømbesparende funktioner til fordel for mere avanceret video- og audioteknologi.

Først og fremmest er den maksimale videoopløsning mere end fordoblet fra almindelig HD (720p, 1280 x 720 pixel) til full HD (1080p, 1920 x 1080 pixel). Desuden har Arlo Q fået en mikrofon til at aktivere registrering og optage lyd samt en højttaler, så du f.eks. kan sidde på jobbet og fortælle hunden, at den ikke har noget at gøre i sofaen. His master’s voice…

Objektivet på kameraet er en vidvinkeltype med en synsvinkel på 130 grader, svarende til et såkaldt fiskeøje på under 15 mm i 35 mm-format. Lysfølsomheden i farver er rigelig til almindelig rumbelysning, og kameraet har også infrarøde lysdioder, så det kan optage i sort/hvid i buldermørke. Omkring centrum af billedet tegner objektivet fint, men ude ved kanterne bliver både de vandrette og lodrette linjer noget krumme.

Se også:  Arlo Pro og Arlo Pro 2 er nu kompatible med HomeKit

Super brugeroplevelse
Den grundlæggende tilslutning og opsætning af et Arlo Q-kamera kan næsten kun blive en succes. Du skal blot sætte strøm til det og downloade en app ved at scanne en QR-kode. Derefter opretter du en konto i skyen og får endnu en QR-kode på smartphone-skærmen, som du viser kameraet, så det selv kan uploade sine data.

I modsætning til flere producenter af overvågningsudstyr giver Netgear-brugerne mulighed for at lagre deres optagelser helt gratis, hvis de kan nøjes med et cloud-arkiv til syv dage. Er det for lidt, kan man tilkøbe et CVR (Continuous Video Recording) abonnement, som løbende optager alt, hvad et eller flere kameraer ”ser” 24/7 og gemmer det hele, så du kan spole tilbage til et vilkårligt tidspunkt og se, hvad der har været af hændelser. 14 dages CVR koster i USA 9,99 dollar (ca. 69 kroner) om måneden for det første kamera og det halve for de efterfølgende.

Se også:  Vind nuttet baby-overvågning

Billedkvaliteten i farve er flot og virker meget detaljeret på en smartphone med 5” FHD-skærm. Det er nemt at genkende personer, men fix-focus systemet – one size fits all – har sine begrænsninger. Eksempelvis har kameraet ikke kunnet tyde nummerpladen på min genbos Mini på omkring 15 meters afstand. Arlo Q’s nattesyn fejler ikke noget i beboelsesrum, men hvis man lader kameraet skyde gennem et vindue i mørke, reflekteres det infrarøde lys af glasset, så ruden kommer til at virke som et spejl for ting i rummet.

Professionelt potentiale
Lige så nemt det er at komme i gang med Arlo Q, lige så meget tid kan man bruge på at trimme kameraets optagefunktioner. Som bruger ønsker man at blive alarmeret, når der er grund til det, men det er irriterende, hvis smartphonen ligger og hopper på grund af normal trafik og almindelige lyde.

Derfor er der nærmest utallige muligheder for at vælge kombinationer af aktivitetszoner, sensorfølsomheder og tidsrum. Det hele er udførligt beskrevet i en 61-siders manual, som kan downloades på engelsk. Indstillingerne er tilgængelige på en smartphone, men en tablet, for ikke at tale om en computer, giver et meget bedre overblik.

 


Arlo Q WMC3040
  • Features
  • Billedkvalitet
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger:

Arlo Q er et godt indendørs supplement til Netgears små, kabelfri overvågningskameraer. Full HD-opløsningen er en stor forbedring i forhold til mange mærkers almindelige HD-billedteknologi, og forbindelsens stabilitet er imponerende god. Tovejs-lyden fungerer også fint, og appen gør både opsætning og daglig brug til en god oplevelse.

Pris: 1700 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
Her er den bedste dagspris på Netgear Arlo Q Plus VMC3040S
TAGS
Arlo
Kamera
netgear
overvågning

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

Alt om DATA

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@altomdata.dk

Datatid TechLife

Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@datatid.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Lautrupsgade 7,
DK-2100 København Ø
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg / Prislister:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Medieinformation


Alt om DATA, Datatid TechLife  © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S