• Home »
  • NAS »
  • Stortest: Fire hotte NAS’er med alt hvad hjertet begærer
Stortest: Fire hotte NAS’er med alt hvad hjertet begærer

Stortest: Fire hotte NAS’er med alt hvad hjertet begærer

Share

NAS er mere end blot lagring af data på netværk og mål for hjemmets vigtige backup-rutiner.

Vi tester fire lovende 2-bay NAS-servere, som centralt kan samle en lang række af hjemmets it-funktioner i én enhed

NAS’er fås i flere størrelser, men i denne test fokuserer vi på 2-bay-modeller, fordi det er en god størrelse til de fleste behov. Med harddiske på op til 8 TB vil behovet for lagring i mange tilfælde være fuldt ud dækket. Samtidig får man adgang til de mange andre fordele, som en NAS kan tilbyde uden at skulle investere i en dyrere 4-bay NAS, der jo også vil forbruge mere strøm.

Valget er faldet på enheder, der positionerer sig i skillerummet mellem den private NAS og NAS’er til hjemmekontorer og små virksomheder. Det er NAS’er, der har en bedre ydelse end de modeller, hvor der fokuseres meget på prisen. De vil typisk også være bedre udrustet samt tilbyde flere brugsmuligheder end de billige modeller. Operativsystemet går igen i alle NAS’er fra en given producent, så der vil også være en del fællestræk.

Se også:  Netgear Nighthawk X4S R7800 [TEST]: Featurespækket Wi-Fi-router

Men med de lidt dyrere NAS’er får man ofte adgang til flere apps. De er bedre til at håndtere streaming, og det er muligt at håndtere flere brugere på en gang. Man får også nogle gange mulighed for at opgradere ram-mængden. Hvilke fordele, der er tale om i forhold til økonomimodellerne, svinger lidt fra model til model. Det er heller ikke sikkert, man synes de ekstra muligheder er relevante.

De fire NAS’er her er dog et godt sted at starte, hvis man leder efter en NAS til privat brug eller i forbindelse med en hjemmevirksomhed. Der er et vist kraftoverskud samt utallige brugsmuligheder, der åbenbarer sig for brugeren, efterhånden som man lærer sin NAS at kende.

Se også:  Netgear Orbi [TEST]: Smart router-løsning til større hjem
Hvad NAS’erne formår

Når det gælder features, er de fire testdeltagere ret forskellige. De har hver forskellige områder, features, hvor de gør det særlig godt. Så derfor er det værd at kigge hele testen igennem, før du beslutter dig for en model.

Netop features er det enkeltstående forhold, vi lægger mest vægt på i vores samlede bedømmelse. Men selvfølgelig spiller en lang række andre kvaliteter ind.  Det kan være de teknologier, hardwaren understøtter, antallet af tilslutninger i videste forstand og eventuelle udvidelsesmuligheder. Det kan også være det generelle støjniveau. I feature-bedømmelsen indgår ligeledes de softwarebaserede kvaliteter, som er en blanding af understøttede tjenester, sikkerhedstiltag, indstillingsmuligheder og andet, der kan påvirke brugssituationen, herunder programmer til download og apps til mobile enheder.

Del denne