Home » Hovedtelefoner og højttalere » [TEST]: Duel på surroundlyd: Luksus- versus budget-receiver
[TEST]: Duel på surroundlyd: Luksus- versus budget-receiver

[TEST]: Duel på surroundlyd: Luksus- versus budget-receiver

Share

Hvis du går efter flot lyd i hjemmebiografen, har du brug for en surround­receiver. Men med en teknologi, der bliver stadigt billigere, skal du så ofre bloddryppende 12.000 kroner eller kan du nøjes med at betale en tredjedel? Svaret søger vi i denne duel mellem receivere i to prisklasser

Yamaha RX-A4A

Surroundkanaler: 7.2 • Effekt: 7 x 165 watt • Pris: 11.989 kr.

Surroundkanaler

Med 7.2-surround får du det heftige setup, som mange lydentusiaster foretrækker: to sidehøjttalere foruden de normale i en 5.1-opsætning. Og du kan tilslutte to subwoofere.

5/6 stjerner

Effektforstærker

Alene vægten på 16,2 kilo fortæller, at effektdelen er virkelig solidt opbygget – med passive kredse og en stor strømforsyning.

4/6 stjerner

Opsætning

Uanset stuens indretning og antal højttalere giver Yamahas målemikrofon en ekstrem præcis opsætning. Den har en exceptionel processor, der konstant måler på det surroundsignal, den får ind. Det er teknologi fra øverste hylde.

6/6 stjerner

Se også:  Yamaha WXC-50 [TEST]: Her får du virkelig valuta for pengene!
Tilslutninger

Ganske som hos Denon har Yamaha-receiveren pladespillerindgang og de nyeste HDMI-tilslutninger. Dertil kommer 8K, 4K og HDR 10+. Den har flere indgange og flere muligheder, men byder ikke på mere og derfor dødt løb.

5/6 stjerner

Trådløse muligheder

Yamaha tilbyder mange løsninger, men understøtter ikke helt så mange streamingtjenester som Denon. Du får Bluetooth, Airplay 2 med mere og endda også mulighed for at tilslutte trådløse baghøjttalere via Yamahas MusicCast 20- eller 50-højttalere. Alt ret flot, men ikke så omfattende som hos Denon og derfor et lille nederlag her.

5/6 stjerner

Lydkvalitet

Med tredobbelt pris skal lyden være bedre. Og den er markant bedre – selv sammenlignet med andre dyre surroundreceivere. Den har en iørefaldende præcision og lethed selv med komplekse lydsignaler fra en actionfilm. Det har vi sjældent har hørt bedre i prisklassen. Det er tydeligt, at her bruges de nyeste og bedste komponenter i signalvejene.

Se også:  Logitechs Z905 [TEST]: Sæt surround på din gaming!

6/6 stjerner

Design

Med over 19 centimeter i højden er Yamaha en stor klods at have stående. Men da alt er gemt bag et låg, og du kun har to relevante knapper på fronten, fremstår den meget fin og enkel. Finish og byggekvalitet er virkelig gennemført.

5/6 stjerner

Pris

Selvom prisen er pebret, giver receiveren fornuftig valuta for hver investeret krone. Alt fra finish over komponenter og byggekvalitet til ikke mindst lydkvalitet er over gennemsnittet.

4/6 stjerner

Testholdet mener

Vi havde forventet meget fra Yamaha til den høje pris. Men den tog fusen på os. Receiverens kvaliteter som surroundformidler er enestående, og du skal betale langt mere for at få bedre lyd end her. Så selvfølgelig slår den Denon målt på kvalitet. Men da den også er bedre end pristilsvarende konkurrenter, løber den med en klar sejr i denne duel.

6/6 stjerner

TAGS
Denon
Surround-receiver
surroundlyd
yamaha

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S