Home » Harddisk » Test: Den bedste diskløsning til backup og filer: NAS vs USB-harddisk
Test: Den bedste diskløsning til backup og filer: NAS vs USB-harddisk

Test: Den bedste diskløsning til backup og filer: NAS vs USB-harddisk

Share

Hvilken løsning er bedst til at klare den daglige backup af alle dine vigtigste filer? Er det en NAS, som kan indgå i et hjemmenetværk, eller er det en stor harddisk, der kan tilsluttes med USB? Det afhænger blandt andet af dine egne behov – alligevel er der mere objektive kriterier, som kan afgøre dit eget valg

 

QNAP TS-231P

Teknologi: NAS     Kapacitet: 6 TB     Tilslutning: Netværkskabel     Pris: 2874 kr. (1496 kr. NAS, 1378 kr. harddiske)

Størrelse – 4/6 STJERNER

For at matche konkurrentens pris er der ”kun” blevet råd til to 3 TB-harddiske, men så har du da en pæn samlet kapacitet på 6 TB. Det er meget plads, men dog noget mindre end i La Cie-harddisken, så her trækker NAS det korte strå.

Hastighed 3/6 STJERNER

Da en NAS indgår i dit netværk, er der hastighedsbegrænsninger. Du kan i princippet overføre med den hastighed, dit lokale net tillader, men i praksis går det langsommere – og under alle omstændigheder mange gange sløvere end med en USB-disk.

Skalerbarhed  5/6 STJERNER

Det er ret let at skifte harddiske på en NAS, også på denne model. Du klikker bare fronten ud, og så har du adgang til de diske, som skal udskiftes. Diskene i en NAS skal være gode, og vi har valgt WD Red, der er velegnede her. Priserne er rimelige.  Så NAS’en er klar vinder her.

Se også:  Kæmpe-NAS med kraftig cpu og plads til 18 drev på forsiden og bagsiden

Tilslutninger  – 4/6 STJERNER

En NAS tilsluttes med et netværkskabel (RJ-45), så den er reelt lige så begrænset som La Cie-harddisken. Der er også en USB-port; den er dog kun til at hægte eksterne enheder på.

Funktioner 6/6 STJERNER

Da en NAS reelt er en minicomputer, er den en klar vinder på antallet af funktioner. Den har programmer, som gør det muligt at downloade og uploade fra/til internettet, når du ikke er hjemme, og du kan tilgå NAS’en, selvom du er på ferie – så her er den suveræn vinder.

Delbarhed 6/6 STJERNER

Det er let at lave opdeling af den plads, der er til rådighed, så flere personer – for eksempel på kontoret eller i familien – har hver sin plads på disken. Det er en helt personlig del af disken, så ingen andre kan få adgang. Samtidig kan du oprette et fællesområde, hvor familiebilleder og meget andet kan deles. Klar vinder!

Se også:  SanDisk Extreme Pro Portable SSD [TEST]: Hårdført drev med fart på

Sikkerhed 4/6 STJERNER

Selvom der er kryptering, password og mange andre tiltag, så er en NAS koblet på netværk og internet og derfor mere sårbar for angreb end en disk med USB-tilslutning. Så et lille nederlag her.

Pris 4/6 STJERNER

Denne Qnap-disk giver mange fine muligheder og funktioner, men selve enheden er billigt bygget med meget plast. De valgte harddiske er af høj kvalitet, og det trækker op. Set i forhold til en USB-disk får du mere for pengene.

Testholdet mener 5/6 STJERNER

En NAS er langsom, når der skal overføres, men ellers er der mange plusser. For eksempel kan du tilgå den, også når du er væk hjemmefra, og du kan dele indholdet med andre personer. Den kan nærmest anvendes som en ekstra minicomputer. Alt dette tilsammen gør NAS-disken til vinder af denne duel.

TAGS
ekstern harddisk
nas

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S