Test: Dell Precision 15

Test: Dell Precision 15

Share

Med Precision 15 gør Dell op med den fordom, at mobile workstations behøver at være musegrå klodser, der vejer og fylder mere, end godt er

Precision 15 er udstyret med en InfinityEdge skærm, der har samme karakteristiske smalle skærmrammer, som kendt fra Dells XPS-serie af bærbare.

InfinityEdge-skærmen har gjort det muligt at klemme et 15,6″ skærmareal ned i et kabinet, der er en hel del smallere end normalt. Det er en af “hemmelighederne” bag, at det er lykkes Dell, at fremstille en hidtil uhørt tynd og let workstation, der stadig råder over et betydeligt kraftoverskud.
 
Velbygget med finesse
Dell Precision 15 er beregnet til de erhvervsopgaver, hvor en almindelig bærbar ville give op. Den er kraftfuld og af natur rettet mod brug, hvor en god grafisk ydelse er essentiel.

Det ydre signalerer mere high-end bærbar end workstation til hverdagsbrug. Der anvendes førsteklasses materialer som aluminium på skærmlåg og bund, samt en håndledsstøtte, der består af kulfibermateriale.

Se også:  Gør din studie-pc klogere og bedre

Samlingskvaliteten er helt i top, det er forventeligt, men alligevel rart at få bekræftet i en bærbar, der er mellem 11,1 mm og 16 mm tyk. Håndledstøtten gør det behageligt at arbejde i lange stræk på denne workstation.

Konstruktionen er som konsekvens af de anvendte materialer aldeles vridningsstabil, hvilket er virkeligt overbevisende.
Precision 15 er også veludstyret og byder på gode betingelser for erhvervsbrug. Der er indbygget 2×2 Wi-Fi 802.11ac, 1 Gbit/s ethernet via medfølgende adapter, HDMI, 2x USB 3.0 med PowerShare og sdxc-kortlæser. Thunderbolt 3-porten tager dog prisen for bedste tilføjelse.

En finesse er den lille knap i højre side af den bærbare. Trykker man på den, får man batteriniveauet oplyst, udtrykt via fem små LED’er ved siden af knappen. Det virker, selv om den bærbare er slukket.

Fremragende skærm
Det testede eksemplar er udstyret med en 4K UHD-touchskærm, hvor touchfunktionen også overbeviser. Det er ganske vist en glareskærm, så den er til en vis grad følsom overfor lysindfald.
PremierColour-skærmen med dens 3840 x 2160 pixelopløsning er yderst detaljeret, og det i en grad så elementer på skærmen bliver meget små.

Se også:  Dell Precision 5520 [STORTEST]: Underspiller sin klasse elegant

Til grafisk arbejde er den dog virkelig flot. Panelet er af IGZO-typen, hvilket giver en virkelig flot billedkvalitet med meget høj farvenøjagtighed, samtidig med at energiforbruget er mindre end hos traditionelle paneler med lignende egenskaber.

Ydelse der rækker
Den testede Precision 15 er udstyret med en firkernet Xeon-processor på 2,80 GHz, der kan nå 3,70 GHz ved behov. Dertil kommer 16 GB ddr4-ram, en ssd på 512 GB og et Quadro-grafikkort.

Konfigurationen er her næsten maksimeret ud, og det kan også mærkes i brug. Alt forløber flydende, selv om det ikke er en workstation til de allertungeste opgaver. Til meget tunge cad/cam-opgaver eller lignende findes der bedre egnede modelserier, hvor det primært er grafikkortet og den understøttede rammængde, der gør forskellen.

Del denne