Home » Hi-Fi » Sonos Beam [TEST]: Lille lydbar med den rigtige tilslutning
Sonos Beam [TEST]: Lille lydbar med den rigtige tilslutning

Sonos Beam [TEST]: Lille lydbar med den rigtige tilslutning

Share

Har du i forvejen et Sonos multirumssystem, så er det måske ikke nogen dårlig idé at supplere med en lydbar. Det kan du med Sonos nye Beam, der i modsætning til en tidligere lydbar fra amerikanerne tilbyder en vigtig tilslutningsmulighed

Sonos er stadig kongen af streamet musik til flere rum. Og med producentens højttalerudvalg, der også omfatter en subwoofer, kan du sammensætte et surroundanlæg, som du kan bruge til at forbedre lyden fra dit tv med. Sonos har også længe haft en lydbar i sortimentet. Den hedder Playbar.

Ulempen med dette produkt er, at det ikke har nogen HDMI Arc-tilslutning på deres Playbar – deres første lydbar, der stadig kan købes. HDMI Arc er den standard som alle tv-producenter benytter, så du kan skrue op og ned for lydbaren med tv’ets fjernbetjening. Her har Sonos brugt en optisk digital tilslutning, som i mange – men langt fra alle – tilfælde kan lave samme trick.

Se også:  Denon Home 250 [TEST]: Stor lyd og diskret design

Det har altså fungeret for nogle brugere mens det har været noget bøvl for alle dem, hvor systemet ikke virkede. For de brugere har det betydet, at de skulle skrue op og ned for lyden via deres smartphone eller tablet og skifte kanal med tv’ets fjernbetjening. Ikke særlig brugervenligt.

Men nu har Sonos lanceret en lydbar, Beam, som er udstyret med HDMI Arc-tilslutning, og det fungerer fremragende.

God til tale

Beam sættes op som en helt normal Sonos højttaler, som du kan streame musik til. Slut HDMI Arc til dit tv (via almindeligt HDMI kabel), og så slår højttaleren automatisk over til tv-lyd, når du tænder for tv’et. Nu kan du også supplere med andre Sonos-højttalere som baghøjttalere og endda Sonos’ subwoofer.

Som enkeltstående højttaler fungerer Beam også udmærket. Især gengivelsen af tale er klasser bedre end fra et almindeligt tv. Hvis du sætter en film på, vil du opleve, at musikken kommer godt ud i rummet og med rimelig fylde. Vi savner dog en subwoofer, som gør meget for gengivelsen. Ikke kun, når der er fuld power på lydsiden i en film, vil du nyde, at ”bunden” får mere med. Det gælder også ved andre former for lyd, herunder musik.

Se også:  Bowers & Wilkens Formation Flex [TEST]: Detaljeret og neddæmpet lyd

Desuden har Beam det samme problem som Playbar. Du kan kun supplere med den trådløse Sonos Sub, og da den koster små 6000 kroner, som du skal lægge oven i prisen på de 3399 kroner for Beam, bliver den samlede løsning ret bekostelig.

Godt alternativ: Panasonic HTB688

Enkel og elegant løsning med trådløs subwoofer. Har HDMI Arc ligesom du kan streame via Wi-Fi og Bluetooth fra din smartphone. Prisen er 2699 kroner.

ID2ME ID1
  • Features
  • Ydelse
  • Skærm
  • Kamera
  • Brugervenlighed
  • Batterilevetid
  • Pris
3.5

Alt om DATA siger:

Det er sejt, at ID2ME tør tænke nyt, og der er ingen tvivl om, at grundideen bag mobilen og det nye interface er god. Der skal dog en bedre skærm og en del mere arbejde med softwaren til, før oplevelsen er helt tilfredsstillende.

Pris: 3999 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Hi-Fi
lydbar
Sonos

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S