Home » Stationær computer » Test: Byg din computer med klodser
Test: Byg din computer med klodser

Test: Byg din computer med klodser

Share

Revo Build er en modulær mini-pc, du selv kan bygge op af moduler med forskellig funktionalitet. Det er nemt og fleksibelt, men du binder dig til et begrænset antal udvidelsesmuligheder

 

At bygge pc’en selv giver stor fleksibilitet. Så kan du nemlig selv sammensætte de komponenter, du har behov for. Pc-byggeri har dog hidtil været en kompliceret bedrift, forbeholdt nørderne, der i fugtige kældre bruger endeløse nætter på at bikse ekstreme gaming-maskiner sammen.

Er du ikke lige typen, der har tålmodighed til den slags, kan du alligevel smage på lidt af friheden ved at bygge selv. Med Revo Build har Acer gjort det til en leg at bygge sin egen computer.

Bare byg løs

I bund og grund er der tale om en helt simpel stationær pc med blot de mest basale tilkoblinger og funktioner. Den kan sådan set godt bruges for sig selv, men det sjove kommer, når du begynder at bygge moduler ovenpå.

På toppen af den firkantede mini-computer kan du placere de blokke, du ønsker. En effektiv magnetmekanisme låser dem fast, og modulerne kobler så sig selv til computeren helt automatisk. Der kræves ingen installation, blot tager det lidt tid at få hentet driverne første gang et modul sættes på.

Blokkene kan tages af og sættes på igen uden videre, og de kan placeres i den rækkefølge, du ønsker – med undtagelse af det trådløse opladermodul, der skal ligge i toppen og grafikmodulet, der skal sidde i bunden.   

Se også:  Acer klar med farvestrålende smarthøjttaler
To versioner

Revo Build fås i to konfigurationer, hvoraf tilsyneladende kun den svageste – og billigste – sælges i Danmark. Her er tale om en maskine med beskeden Intel Celeron-processor, 2 GB ram og 32 GB ssd-harddisk. Den yder fint til almindelig dagligdagsbrug, men forvent ikke store præstationer, når det gælder tungere opgaver.  

Vi testede dog også den anden version. En væsentligt kraftigere sag med Core i5-processor, 8 GB ram og 1 TB harddisk. Det er kun til denne, du kan tilslutte grafikmodulet, som udvider de grafiske muskler med en AMD Radeon R5 330 gpu. Så har man en ret stærk maskine, der kan afvikle spil og medieindhold af krævende karakter.

På begge maskiner kan lagerpladsen udvides med et harddiskmodul på 1 eller 2 TB. Op til tre af disse kan placeres oven på hinanden, så du samlet får 8 TB. Større ramklodser, op til 16 GB,  kan ligeledes fyldes på, via en låge i bunden af hovedmodulet.  

Acer Revo Build

Byg din egen pc ved at stable moduler oven på hinanden.

Bærbart batteri

Udvalget af moduler inkluderer også en lydblok, der udvider computeren med 2 x 2 watt stereohøjttalere, to mikrofoner, en hovedtelefonindgang (som der dog også findes på hovedmodulet) samt en fysisk volumenknap.

Se også:  Acer Aspire TC-895 [TEST]: Økonomisk og med mange tilslutninger

Lyden i de små højttalere er anstændig, men det er ærgerligt, at der ikke er gjort mere ud af hovedtelefon-forstærkeren, der ikke lyder et hak bedre, end du i forvejen har i hovedmodulet.
Derudover fås et trådløst opladermodul. Ligger du din smartphone ovenpå dette, begynder den at lade op – hvis den altså understøtter trådløs opladning. Modulet tjener også som et transportabelt batteri (powerbank), du kan tage med dig, for at lade dine gadgets op på farten.

Legende let

Det samme gælder sådan set også for de øvrige moduler. De fungerer ikke kun som en del af Revo Build-systemet. De kan også bruges for sig, som separate enheder. Via USB kan lydmodulet eksempelvis kobles på andre pc’er, og det samme gælder harddisken, der dermed giver dig et ret stort transportabelt lager.

På den måde er de enkelte moduler ret fleksible, mens selve systemet kun er det i den grad, at der findes moduler til det. Ingen ved, om Acer nogensinde vil lancere flere moduler, eller om udvidelsesmulighederne bare vil blive ved det, de er nu.

Selvom det skulle ende sådan, så dækker modulerne ret godt, hvad de fleste kan have brug for i en stationær pc, og med Revo Build må det siges at være lykkedes Acer at gøre byg-selv-computeren så nem at gå til, at enhver kan være med.


Acer Revo Build
  • Funktionalitet
  • Brugervenlighed
  • Ydelse
  • Pris
4.5

Alt om DATA siger:

Revo Build gør det let som en leg at bygge sin egen pc. Modulsystemet fungerer fremragende, og selvom antallet af moduler sætter begrænsninger, findes der nok til, at de fleste kan bygge en maskine, der matcher deres behov.

Pris: 1699 kroner / 499 dollars

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Acer
computer
Revo Build

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S