Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Elegant og velspillende

Vi er vilde med det moderne design, der klæder Bluesound Powernode2, og som suppleres med lyd i den bedste ende.

Af Peter Hyldahl, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Hvis man ikke lige vidste det, ville man ikke opfatte Bluesound Powernode2 som en hi-fi-receiver. Den er strippet for næsten alt – display og knapper på fronten – og kunne egentlig være hvad som helst. Det er først, når du ser de helt traditionelle og fine højttalerbøsninger bagpå, at dine tanker glider i den rigtige retning.

Indvendigt er Bluesound til gengæld opbygget fuldstændig som mange af konkurrenterne. Du kan streame til den med både Wi-Fi og Bluetooth. Receiveren kan modtage Spotify, Tidal og Deezer direkte, og Apples AirPlay understøttes også. Du kan endda tilslutte dit tv digitalt, og fjernbetjeningen kan lære dit tv’s kommandoer, så du ikke skal rode med to fjernbetjeninger. Nu er fjernbetjening så meget sagt, da du bruger en app (iOS eller Android) til at styre Bluesound (kan også styres via computer). Du kan tilslutte via Bluetooth direkte, og der er endda option for multirumsfunktion, hvis du tilkøber flere Bluesound-produkter. Og du kan naturligvis også spille internetradio.

Du kan også glæde dig over en særlig subwooferudgang med elektronisk delefilter, så du effektivt kan tilføre ekstra bas.

Bluesound Powernode2 Du må nøjes med USB, ethernet og en kombineret analog/digital indgang. Til gengæld er der gedigne højttalerterminaler.

Dynamisk og varmt lydbillede

Powernode2 kan sættes i standby-tilstand, og på touchpanelet startes det op efter 10 sekunder. Det tager små 10 minutter at få det hele op at spille - inklusive dit trådløse netværk – første gang du bruger den, og alle-rede fra første tone kan du høre 24-bit-digitalkonverteren i samarbejde med den fine 2 x 60 watts forstærker levere et lydbillede, som er meget dynamisk, varmt og rart.

Det har en fylde i mellemtonen, som er lidt for voldsom, men det betyder, at al musik faktisk gengives ekstra rart. Bluesound-receiveren er velspillende og virker på ingen måde svag trods de forholdsvis beskedne dimensioner. Det er svært ikke at kunne lide det letflydende lydbillede, produktet leverer. Du får ikke et ultra-præcist perspektiv som fra testens Project, men et lydbillede, der bare fungerer godt til en meget bred vifte af musikgenrer.

At styre det hele via sin smartphone eller tablet er ganske smart, da en smartphone jo altid er lige ved hånden, og en tablet har en stor og god touchskærm. Alligevel synes vi, det kunne være rart at have en ægte fjernbetjening. Det er ofte hurtigere, når man lige vil ændre noget, og ikke står lige ved siden af apparatet med touchpanel på toppen.

Der er plads til forbedringer trods vores generelle begejstring. Vi ville ønske, receiveren havde endnu flere indgange, ligesom lydbilledet kan strammes op. Men designet, nytænkning, ydelse og ikke mindst pris gør, at Bluesound Powernode2 samlet løber med sejren. Den er sammen med Project et studie i, hvordan en moderne receiver anno 2016 bør skrues sammen!

Bluesound Powernode2 Den ligner på ingen måde en traditionel receiver, og dimensionerne er så små, at den kan stilles i en reol.

Til musiksignalerne

Bagpå er der analog og optisk indgang i samme stik.

Tilgængeligt touchpanel

På touchpanelet kan du hurtigt styre volumen og afspilning.

To farver

Ligner ikke en traditionel receiver. Fås i sort og hvid finish.

Ind i øret

Hovedtelefonudgangen sidder praktisk på fronten.