Test: BenQ XL2730Z

Test: BenQ XL2730Z

Share

Med sigte på Asus

Ved første blik ser det ud, som om denne BenQ-skærm er sat i verden for at konkurrere med Asus’ Swift-gamingskærme. Det er en 27″-skærm med 2560 x 1440 pixel. Den kan levere refresh-rater helt op til 144 Hz, og den understøtter adaptive-sync-refresh.

I dette tilfælde er der tale om FreeSync i modsætning til den G-Sync, som findes hos begge Asus Swift i denne test. Er det ikke blot den sædvanlige dyst mellem AMD og Nvidia? Til en vis grad. BenQ XL2730Z ligger  meget tæt på Asus ROG Swift PG278Q. De har begge tilsyneladende de samme TN LCD-paneler med identisk billedkvalitet. Vi stillede dem side om side, og det er praktisk talt umuligt at adskille dem på faktorer som farver, kontrast, synsvinkler, pixelrespons og så videre.

Se også:  Test: Acer XR341CK

Ingen af dem er vanvittig farvemættede, og man kan se tegn på kompression i både sorte og hvide nuancer. Der er nogen banding i gradienterne, hvilket afslører manglen på farvenøjagtighed hos TN-teknologien.

Men begge skærme er ultra-responsive. Og når det gælder funktioner, er der ikke megen forskel. Begge steder får man en fod af høj kvalitet og en fornemmelse af noget rigtig godt. Der tegner sig dog en forskel, når vi taler om adaptive sync. Kort sagt er Nvidias G-Sync-teknik bedre end FreeSync i øjeblikket. Hvis det er vigtigt for dig, må prisforskellen i forhold til Asus-skærmen være givet godt ud.

Det er dog næppe den største udfordring for XL2730Z. Den kommer snarere fra BenQ-lejren i form af  GW2765. Den er markant billigere, men slår XL2730Z i de fleste test af billedkvalitet, takket være dens overdådige IPS-display. Spilfolket vil sætte pris på XL2730Z’s høje refresh-rate-support, hurtige pixelrespons og lave latens. Det er bestemt en glimrende gaming-skærm. Til alle andre virker den lovlig pebret for en skærm, der ikke udmærker sig ved stor skønhed.

Se også:  Test: Acer Predator XB271HU

 

BenQ XL2730Z

Resume

Pris: 4700 kroner

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Her er den bedste dagspris på:
Benq Zowie XL2411 priser
Del denne