Test: BenQ RL2755HM

Test: BenQ RL2755HM

Share

Den er stor. Men er den smuk?

Lige lidt over 2000 kroner for en 27″-skærm? Hvor skal vi skrive under? Men tøv en kende. Før vi lader os forføre af det, der ligner et forrygende tilbud, skal vi se på, hvad BenQ RL2755HM har at tilbyde.

Jo tættere, man kommer, desto mere åbenlyst bliver det, at man ikke får ret meget andet end størrelse. BenQ’s panel er uundgåeligt en TN-enhed, og den leverer 1920 x 1080 pixel. Det er et problem. Når disse pixel bliver strakt ud over en 27″-skærm, ser de store og klodsede ud.

Det kunne man gætte ud fra specifikationerne. Men man skal se på skærmen for at erkende den skuffende billedkvalitet. Dette er en TN-skærm af den gamle skole. Det betyder triste farver, ringe kontrast og begrænsede synsvinkler. Den imponerer heller ikke ved testbillederne. De hvide og sorte nuancer er i orden og udviser relativt få vidnesbyrd om kompression. Men objekt-renderingen er en katastrofe, og der er meget iøjnefaldende banding. Føj.

Se også:  HP Z1 G3 [TEST]: Den ultimative arbejdshest

Nu vi er ved at dreje kniven rundt i såret, fører det store udvalg af indstillinger på skærmmenuen ikke meget godt med sig. Der er ikke meget, man kan gøre, hvis skærmkvaliteten ikke er god.

Foden, der kun kan tiltes, minder om, at man har sparet for at få prisen ned. Hvis vi taler om en pc-skærm til applikationer eller seriøs produktivitet, vil vi anbefale, at man giver sig til at løbe et andet sted hen. Vi ville heller ikke have travlt med at købe den som en billig filmskærm.

Del denne