Test: BenQ GW2765

Test: BenQ GW2765

Share

En helt forrygende skærm

KISS står for “Keep it simple, stupid”. Hvis man tager udgangspunkt i BenQ GW2765, må denne brutale opfordring være det bedste råd. Det skyldes, at det, som denne skærm gør godt, gør den vældig godt. De ting, den ikke gør, spiller næppe den store rolle.

Vi taler her om en 27″-skærm og 2560 x 1440 pixel. Den har ikke en afsindig refresh-rate. Man får hverken framesyncing fra AMD’s FreeSync eller Nvidias overlegne G-Sync-teknologi. Den er hverken buet eller 4K, og den ser ikke særlig smart ud.

Til gengæld tilbyder den IPS-skærmteknologi og en robust og fuldt justerbar fod. Og skærmen er virkelig dejlig. Farverne er virkelig mættede og nøjagtige takket være fint håndteret fabrikskalibrering. Sort- og hvidtoner er fejlfri.

Se også:  HP Z1 G3 [TEST]: Den ultimative arbejdshest

Antirefleksbehandlingen er også fin og har ikke den blinken, der plejede at hjemsøge IPS-skærme. Man skal også gøre sig meget umage for at finde problemer med mørke nuancer.

Den er heller ikke så ringe som gamingskærm. Der er fire niveauer for pixelrespons fra overdrivemenuen. Man kan slå overdrive fra eller vælge mellem en af de tre mulige indstillinger. Den midterste sætter fart i responsen uden at afføde grimme ghosting-effekter.

Del denne