Gratis tekstprogrammer [TEST]: De bedste gratis alternativer til Word

Gratis tekstprogrammer [TEST]: De bedste gratis alternativer til Word

Share

Der er masser af alternativer til Microsoft Word. Her tester vi fire stærke gratisprogrammer til Windows

1 WPS Office Writer
1WPS Office Writer

Et flot alternativ til Word, og du får endda gratis lager i skyen.

Hvis du er vant til at bruge Microsoft Word, er indlæringskurven helt flad, hvis du skifter til Writer, som er tekstbehandlingsprogrammet i suiten WPS Office Free. Dette gratis tekstbehandlingsprogram ser ud som sit “forbillede” og fungerer helt på samme måde. Det har endda sin egen OneDrive-kopi, hvor du får 16 GB gratis plads.

Udvalget af præinstallerede skabeloner giver dig alt, hvad du har brug for til de mest almindelige dokumenttyper, og du kan nemt lave dine egne. Programmet er kompatibelt med alle tekstformater, du kan tænke på, herunder nuværende og tidligere versioner af Microsoft Word.

WPS Office Writer er fremragende, måske det bedste gratis-program i dag. Men du skal leve med at møde (diskrete) reklamer, der betaler gildet. Og så findes programmet ikke på dansk. Derfor taber det kampen om førstepladsen med et mulehår.

Hent WPS Office Writer her.

Samlet vurdering: 4.5/5 stjerner

2 LibreOffice/Apache OpenOffice

Brugerfladen er ikke helt som i den nyeste Microsoft Word.

LibreOffice er en knopskydning på Apache OpenOffice, og selvom der er lidt forskel på de to suiter (LibreOffice opdateres for eksempel oftere), er de så ens, at vi har valgt at teste dem sammen. Begge versioner af tekstprogrammet Writer er fyldt med funktioner på samme måde som Microsoft Word. Her er alt, hvad du skal bruge, når du skriver.

Der følger en række skabeloner med de to versioner af Writer, og det er nemt at oprette sine egne skabeloner. Teksprogrammet virker sammen med andre programmer i deres respektive suiter. Du kan for eksempel bruge Base til at lave en litteraturliste. Alle populære filformater understøttes, du kan eksportere til pdf, og der er dansk brugerflade. Her har vi vinderen!

Hent LibreOffice/Apache OpenOffice her.

Samlet vurdering: 4.5/5 – Testvinder!

Del denne