Test: Surf hurtigt med lille stick

Test: Surf hurtigt med lille stick

Share

FRITZ!WLAN Stick AC860 fra tyske AVM er en USB 802.11ac Wi-Fi-adapter, der udover den sædvanlige WPS-metode og manual tilkobling til netværk tilbyder Stick & Surf.

Har man en FRITZ!Box router betyder Stick & Surf, at man kan skabe forbindelse mellem router og Wi-Fi- adapter ved først at sætte USB-adapteren i routeren, for siden at flytte den over i den computer, hvor den skal anvendes.

Wi-Fi-adapteren må siges at have en noget tilbagelænet navngivning, idet man her normalt ville tale om en AC1200 Wi-Fi-adapter, da den teoretiske hastighed er på 866 Mbit/s over 5 GHz, og 300 Mbit/s over 2,4 GHz.

Det er en usædvanlig, men egentlig meget sympatisk omgang med specifikationer.  WPA2-kryptering understøttes naturligvis, så man kan skabe en sikker forbindelse til routeren. Wi-Fi-adapteren har indbygget LED, der indikerer, at USB-forbindelsen er klar samt, at Wi-Fi-forbindelsen er etableret.

Se også:  D-Link DIR-895L AC 5300 [TEST]: Router for de farthungrende

Driveren til Stick AC860 er præinstalleret på USB-adapteren, dertil hører et lille stykke software, der konstant vurderer forbindelsens kvalitet og viser sendestyrken. Sendestyrken kan sættes lavere, hvis man ønsker at opnå et lavere energiforbrug. Hastighedsmæssigt lever den også op til det forventede, med en god router kan man opnår en god stabil forbindelse, også selvom man ikke er i umiddelbar nærhed af routeren.

AVM FRITZ!WLAN Stick AC860

Resume

Pris: 389 kroner

4
Brugerbedømmelse 0 (0 stemmer)
Sender
Del denne