Home » NAS » Test: ASUSTOR AS5102T
Test: ASUSTOR AS5102T

Test: ASUSTOR AS5102T

Share

AS5102T har generelt en rigtig god ydelse vurderet over alle målingerne

Asustor AS5102T er sammen med QNAP NAS’en den dyreste NAS her i testen. Asustor placerer den selv i et segment, der omfatter powerbrugere og forretningsbrug. Det er forståeligt, for selv om NAS’en rummer mange business-relaterede features, så har den mindst lige så mange kvaliteter til privat brug.

Der kan hentes en masse apps til mange forskellige formål, herunder Kodi-medieafspilleren, som sammen med HDMI-udgangen gør NAS’en til et mediecenter in spe.

Et punkt, hvor AS5102T skiller sig ud fra mængden, er antallet af tilslutningsmuligheder. Det er ret unikt i testen, da det er et rent overflødighedshorn.

Se også:  QNAP lancerer NAS til højhastighedsnetværk

AS5102T er udstyret med en kraftig processor, men hvis man har meget trafik til og fra sin NAS, vil man sikkert i lige så høj grad være glad for, at ram-mængden kan udvides til 8 GB. Det kan være en lille fremtidsforsikring. Til gengæld kan NAS’ens lagringskapacitet ikke udvides ved, at man tilslutter et udvidelseskabinet. Her skal drevene migreres til en ny NAS.

Asustor anvender ADM- operativsystemet, her i version 2.4.2. Når alt kommer til alt, er den praktisk talt næsten lige så brugervenlig som de to bedste her. Navigationen i DSM og QTS er bare en lille smule mere sammenhængende.

Når vi taler funktionalitet, mangler den ikke rigtigt noget i forhold til konkurrenterne. Der er diverse servere indbygget, FTP, mail, iTunes, VPN-server med mere. I den mere private ende er der transcoding af mediefiler til enheder, der ikke understøtter det oprindelige format. NAS’en understøtter Hyper-Transcoding, der skulle speede konvertering af mediefiler gevaldigt op.

Se også:  QNAP TS-h886 [TEST]: Kæmpestor NAS med 10 båse

Det er klart, at denne NAS, der understøtter virksomhedsbrug, i måske endnu højere grad vil tiltale de private brugere, der har høje krav til ydelse og funktionalitet.

AS5102T har generelt en rigtig god ydelse vurderet over alle målingerne, og det er blot den sekventielle skrivning ved en queue depth på 32, der falder igennem af uvisse årsager.


ASUSTOR AS5102T
  • Ydelse
  • Funktioner
  • Brugervenlighed
  • Elforbrug
  • Pris
4.5

Resume

»Attraktiv NAS der byder på en god ydelse, en brugervenlig brugergrænseflade, fine features og et utal af apps til at udvide funktionaliteten. Den klarer det mindre kontor, ligesom den vil høre hjemme i privaten hos entusiasten .«

Pris: 3.799 kroner

Sending
User Review
0 (0 votes)
TAGS
Asustor
netværksharddisk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S