Home » Lagerenheder » Seagate FireCuda 530 2 TB [TEST]: Seriøst hurtigt ssd-drev med en lille trumf i baghånden
Seagate FireCuda 530 2 TB [TEST]: Seriøst hurtigt ssd-drev med en lille trumf i baghånden

Seagate FireCuda 530 2 TB [TEST]: Seriøst hurtigt ssd-drev med en lille trumf i baghånden

Share

Dette ssd-drev er seriøst hurtigt. Men det er ikke det hele. Seagate kan noget med finpudsning af firmwaren, og derfor er trumfen her en usædvanlig holdbarhed

Markedet for lager er noget underligt noget. Man kunne have forventet, at enheder med traditionelle magnetiske drev ville kaste sig over drev uden bevægelige dele. Og ærlig talt: Skriften står ikke kun på væggen, den er brændt ind i harddiskenes roterende overflader. Hdd’er er ikke fremtiden, overgangen har allerede fundet sted.

Indtil nu har undtagelsen været WD, der med SN850 Black har opnået en anselig succes – det er et af de bedste i den aktuelle generation af PCIe 4-drev (læs mere om SN850 i slutningen af denne stortest). Men hvad med Seagate? Firmaet har været aktivt på ssd-markedet, men det har ikke ligefrem skabt overskrifter.

Se også:  Disse harddiske rummer hver 22 terabyte – over 5 millioner fotos

Det er der grund til at lave om på med det nye Seagate FireCuda 530 2 TB. Det er et fortræffeligt drev. Når man kender Seagates årelange status på lagermarkedet, kan det overraske, at dette M.2-drev bruger Phison E18-controlleren. Ligesom PNY XLR8 CS3140 og Kingston Fury Renegade for ikke at nævne talrige andre drev på markedet. Stort set samtlige Phison-baserede drev, vi har afprøvet, er flyvende. Det må altså være en god ting.

Hvad angår specifikationen for NAND-flashhukommelse har Seagate satset på Microns nyeste 176 lags-TLC-NAND-hukommelse. Micron hævder, at den er hurtigere, tættere og mere holdbar end firmaets eksisterende 96 lags-hukommelseschips. Det er vores erfaring, at 176 lags-sagerne er blandt de allerbedste.

Se også:  Nyt og smart modulsystem gør det nemmere for fotografer at optage på ssd

Dette drev er 2 TB-konfigurationen af FireCuda 530, og derfor får det 2 GB DDR4-cache. Seagate angiver 7300 MB/s for maksimal læsning og 6900 MB/s for skrivning. Alt dette føles som en velkendt, om end imponerende omgang.

TAGS
lagerenhed
Seagate
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S