Home » AOD Pro » Sowa 1 Pro [TEST]: Batteridrevet højttaler til de små arrangementer
Sowa 1 Pro [TEST]: Batteridrevet højttaler til de små arrangementer

Sowa 1 Pro [TEST]: Batteridrevet højttaler til de små arrangementer

Share

Her er en kompakt fuldblods PA-højttaler, der er bygget som en ægte streaminghøjttaler i luksusklassen. Den er unik på markedet og kan bruges til mindre firmaarrangementer

Hvis du har et mindre firma-arrangement eller et medarbejdermøde og gerne vil have dit budskab højt og tydeligt ud, kan du med fordel benytte en PA-højttaler, der kan stilles på et stativ. Denne type højttaler er som regel bygget i plast og for eksempel med stålkanter og gitter. Det er en fornuftig og solid måde at bygge på, for højttaleren skal kunne tåle konstant at blive sat op og taget ned i et hårdt miljø.

Der er bare meget langt imellem de virkelig pæne af slagsen, men her skiller denne Sowa 1 Pro sig positivt ud.
Kuben, der er 27 cm på alle leder, er bygget i lys birkefiner med buede kanter. Indvendigt er konstruktionen solidt tænkt, og i det hele taget er forarbejdningen og materialevalget i den mere kostbare ende. Det er langt billigere at bruge plast, MDF-plade eller andre spånpladetyper til et kabinet.

Se også:  Harman Kardon Citation 500 [TEST]: Højttaleren har stor lyd og stemmestyring

Det dyre materialevalg her er selvfølgelig stærkt medvirkende til at hive prisen op på 10.000 kroner eksklusive moms. Men så sender du også et kvalitetssignal til dine kunder eller medarbejdere – og det behov har nogle virksomheder.

Højttaler på batteri

Sowa 1 Pro er med sin aftagelige stoffront altså en luksusbetonet Bluetooth-højttaler, som også kan spille musik med høj kvalitet. Men bagpå ændrer billedet sig fuldstændigt.

Her finder du adskillige professionelle indgange som XLR og jack til mikrofon. Der er separat volumen og lydindstillinger til disse indgange samt en master-volumenknap. Der er også eget volumen til Blue­tooth-tilslutningen.

Højttaleren kan sættes op til stereo, eller flere enheder kan spille sammen. Og i bunden finder du da også det obligatoriske standerhul på 35 mm med gevind, så du nemt kan skrue højttaleren fast på et stativ, hvormed den kommer op i ørehøjde. I bunden af kabinettet er der også fræset et lille håndtag ud, så den 6 kilo tunge sag er relativt nem at flytte rundt med.

Højttaleren er lige til at stille op på stativ. Der er tale om standard-mount.

Du kan ikke tilslutte via Wi-Fi, men Bluetooth-forbindelsen giver ingen problemer, viser vores test – ikke engang over 20-30 meter.

Lydkvaliteten er neutral, og det er tydeligt, at kabinet og kvaliteten af den elektroniske indmad er af høj kaliber. Bassen varetages af en 6”-enhed, og en mellemtone/diskant klarer resten. Sowa 1 Pro kan spille ret højt uden at forvrænge, men til den store forhal er den for lille. Den er oplagt til mindre events i firmaet, hvor der er brug for musik, taler med mikrofon og lignende.

Også til baggrundsmusik

Der kan tilkøbes stativer, men den kan sagtens stå fremme permanent, da den som sagt er nydeligt bygget. Prisen synes høj, men for pengene får du også batteridrift. Sowa 1 Pro kan køre op til 25 timer på 80 procent lydstyrke. Så den kan i princippet også bruges til afspille radio eller baggrundsmusik i firmahverdagen.

Sowa 1 Pro er uden tvivl et meget specielt produkt, der umiddelbart henvender sig til de få. Men i vores optik lukker den et hul på markedet.

Det er sjældent, at en højttaler af denne kaliber har en finish og forarbejdning som her. Prisen er høj i forhold til traditionelle PA-højttalere, der spiller højere og har fuld mixer integreret (men uden batteridrift). Så den skal ikke ses som et alternativ til den store PA-højttaler, men som et supplement til de virksomheder, der ønsker at markere sig som netop noget særligt.


TAGS
Højttaler

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S