Home » Robot » Gardena Sileno minimo [TEST]: Smidig robot til den lille plæne
Gardena Sileno minimo [TEST]: Smidig robot til den lille plæne

Gardena Sileno minimo [TEST]: Smidig robot til den lille plæne

Share

Rækkevidden er ikke voldsomt stor, men denne lille robotplæneklipper manøvrerer med stor smidighed, og så er den mere kompakt end mange andre robotter

Hvis du bor i rækkehus med en mindre plæne, er der ingen grund til at smide mange penge efter en stor maskine med lang rækkevidde. Her kan en robot som Sileno minimo være et mere oplagt valg. 

Maskinen er skabt til plæner på maksimalt 400 kvadratmeter.  Til gengæld for den begrænsede rækkevidde byder den på et betydelig mere kompakt design end de andre.

Med en tilsvarende mindre ladestation er den væsentligt mere medgørlig end især de store modeller i testen her. Det er nemt at finde plads til den. 

Opsætningen er også nem. Når strøm og afgrænsningskabler er koblet i ladestationen, er Sileno minimo sådan set klar. Til forskel fra de øvrige robotter i tes-ten er det dog muligt at tilslutte et guidekabel også. Det kan føre robotten gennem haven på mere nøjagtig vis, hvis du ønsker den skal følge en særlig rute. 

Overskuelig betjening

På toppen af Sileno minimo er et simpelt kontrolpanel med ganske få knapper. De giver overskuelig betjening af maskinen. 

Minimo er desuden forsynet med Bluetooth-forbindelse.

Se også:  Græsrobot til 50.000 kvadratmeter

Så kan du via en app på din smartphone fjernbetjene robotten, opsætte kørselsplaner og få adgang til diverse indstillinger.

Appen er nem at finde rundt i; dog kunne formuleringen af visse brugerinstrukser være skrevet mere letforståeligt, og vi stødte desuden på en enkelt side, der ikke var oversat fra engelsk til dansk.

En akrobat på din plæne

Den lille og ganske støjsvage maskine går i vores test til plænen med imponerende iver og intelligens. 

Trods den beskedne størrelse kæmper den sig ligeså  godt igennem nogle af plænens mere krævende passager som de større maskiner.

Samtidig er den betydeligt bedre til at rode sig ud af vanskelige situationer end eksempelvis maskiner fra Worx og LandXcape, som vi testede samtidig.

Se også:  Robomow RK 1000 [TEST]: Intelligent robot med kantklip

Sileno minimo er udstyret med effektive sensorer og teknologi til at sno sig gennem smalle korridorer, kringlede passager og under havemøbler, trampoliner eller andre snævre steder. 

Robotten er endvidere i stand til at registrere, om græsset er for køligt – og venter i det tilfælde med at køre, indtil temperaturen er bedre. Den kan også vurdere, hvor tit græsset bør slås for at bevare den perfekte trimning og kan selv planlægge sin kørsel efter dette.  

Sileno minimo er således en effektiv og smart maskine, der matcher de bedste i testen på klippekvalitet. Det lille batteri gør dog, at den må i laderen efter cirka tre kvarter på plænen.


TAGS
have
robotplæneklipper

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S