Home » AOD Pro » Rows [TEST]: Nyt regneark udfordrer Excel på uventede områder
Rows [TEST]: Nyt regneark udfordrer Excel på uventede områder

Rows [TEST]: Nyt regneark udfordrer Excel på uventede områder

Share

Rows er navnet på et helt nyt regneark, der arbejder på markant andre måder end det velkendte Excel, og hvor fokus er på integration til onlinetjenester. Du kan prøve det af gratis

Vi er gennem mange år blevet vænnet til, at regneark er lig med Microsoft Excel – til nød Google Sheets. Hvis du er Mac-mand, kan det endda være, at du bruger Numbers. Men størst af dem alle er Excel, og dette program sidder godt og solidt på tronen. Det er nærmest definitionen på, hvordan et regneark ser ud og fungerer.

Men nu er der kommet et helt nyt regneark på markedet, Rows. Firmaet bag hed indtil sidste år Dashdash, og det hører hjemme i Berlin. Rows er på mange måder en helt ny måde at tænke regneark på. Det primære fokus for Rows er integration til onlinetjenester og organisation af data herfra i regneark og grafer.

Du kan nemt lave en spørgeformular i Rows.

Du kan nemt lave en spørgeformular i Rows.

I øjeblikket er det muligt at få Rows både som onlineværktøj og som en skrivebords-app, du kan hente til både Windows og MacOS, blandt andet i Microsoft Store. Vi har afprøvet begge versioner, men droppede hurtigt skrivebordsklienten, da der er mange funktioner, du ikke får her, men som du har adgang til i online-versionen – blandt andet muligheden for at oprette grafer ud fra det materiale, du har i regnearket. Rows oplyser selv, at skrivebordsklienten blot er en beta-version, og der for er der mange funktioner, der endnu ikke findes her.

Se også:  Snart bliver Office-makroer blokeret automatisk
Traditionelt eller formular

Der er flere måder, du kan bruge Rows på. Enten kan du vælge at bruge det helt traditionelt som et almindeligt regneark, hvor du opretter tabeller. Forskellen her er dog, at du kan vælge, om regnearket skal præsentere sig som et traditionelt regneark for teams-medlemmer eller som en formular, som du for eksempel kan bruge til et spørgeskema. Det sidste er ret smart, for på den måde får du automatisk dine data ind i formen og får bearbejdet dem, helt uden du skal gøre noget som helst.

Bruger du Rows som et traditionelt regneark, kan du oprette formler i de enkelte celler, præcis som du kender fra Excel.

Se også:  Sådan laver du nemt en indholdsfortegnelse i Word

Disse to funktioner giver efter vores mening ikke nogen grund til at skifte dit velkendte regneark ud, Excel, eller hvad du nu bruger.

Integrer med Google Analytics

Lang mere spændende bliver det når vi snakker om integration og skabeloner, der hænger tæt sammen. Under skabeloner kan du for eksempel vælge Google Analytics Dashboard (til det kendte web-analyseværktøj), og lynhurtigt bliver der oprettet et regneark ud fra skabelonen.

BI

Rows kan nemt integreres med forskellige informationskilder – ved hjælp af simple skabeloner. På den måde kan regnearket omdannes til et business intelligence-værktøj.

Herefter skal du blot oprette et link til Google Analytics, hvilket du bliver guidet til at gøre, og derefter ender du på et ark, der består af flere forskellige tabeller. Du opretter forbindelse til Google Analytics, og vupti, så kommer alle værktøjets informationer over til dig på skærmen.

Du bliver herefter guidet grundigt igennem, hvordan du kan tilpasse data, præsentationen af data og en endelig rapport.

En anden ting, du kan gøre i Rows – og som vi ikke har set andre steder – er automation. For eksempel kan du få dit regneark til at hente data ud fra Google Analytics fire gange i døgnet, eller du kan få LinkedIn-skabelonen til at tjekke din LinkedIn-profil efter nyheder eller andre informationer.

Til den avancerede bruger

Du skal være klar over, at Rows er et meget anderledes regneark. Det minder absolut ikke om noget, du har set før. Det er en fordel, at du er vant til at programmere, for ellers kan du hurtigt løbe sur i de mere avancerede funktioner.

For den lidt mere avancerede bruger kan Rows dog gå hen og give en masse værdi. Med alle de skabeloner, der er tilgængelige, kan du omdanne et regneark til et business intelligence-værktøj. Det kan du i nogen grad også gøre i Excel, men ikke så enkelt som i Rows.

På mange måder er vi ret begejstrede over Rows; det kan utrolig meget og er godt tænkt, og det får bestemt vores anbefaling. Indtil videre er indgangsbarrieren høj for almindelige Excel-brugere. Her er tydeligvis brug for en bedre tutorial og kom i gang-manual. Men mere rutinerede storforbrugere af regneark vil boltre sig i de mange innovative funktioner.

Programmet er gratis i en version med en del begrænsninger. Du kan opgradere til forskellige betalte licenser, hvis du efter gratis afprøvning synes, at her får du virkelig noget nyt og værdifuldt. Den gratis version henter du på Rows’ hjemmeside.

Samlet vurdering: 5 stjerner


TAGS
Excel
Google Sheets
regneark

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S