Home » Tilbehør » Stortest af powerbanks: Nødstrøm i lommeformat
Stortest af powerbanks: Nødstrøm i lommeformat

Stortest af powerbanks: Nødstrøm i lommeformat

Share

Der er ingen grund til at afbryde jagten på monstre i Pokémon Go eller i det hele taget løbe tør for strøm, når mobiltelefonen er uundværlig. For markedet bugner af små powerbanks, og du kan finde nogle af de bedste i denne test

En powerbank er et nødstrømslager, du kan have med i lommen – et bærbart batteri oftest med USB-udtag. Så kan du oplade din smartphone (smart ved Pokémon Go, fordi spillet er en strømsluger), tablet og nogle gange endda en computer uden at være i nærheden af en stikkontakt.

De mindste powerbanks er mest populære, fordi de er billige og fylder mindre. Men jo større de er, des større er som regel også kapaciteten. Den bliver angivet i mAh (milliampere). Et højt mAh-tal betyder, at powerbanken kan oplade i lang tid eller flere enheder, før den løber tør.

Powerbanks er ret forskellige, når det handler om funktioner. De er mere eller mindre gode til at vise, hvor meget strøm de har tilbage. Nogle har indbygget pære, så de også kan bruges som lommelygte, og du kan få modeller med flere kabeltyper indbygget, så du altid kan finde en, der passer til din mobile enhed.

Se også:  CTEK CS Free + Solar Panel Charger [TEST]: Hold liv i bil og gadgets
Sådan har vi testet de forskellige powerbanks

Det er ikke muligt præcist at teste, hvor meget strøm, der er i en powerbank, eller hvor længe den holder, medmindre man har oceaner af tid og et laboratorium, hvor der kan skabes helt ens forhold for alle enheder.

Powerbankens kapacitet og ydelse afhænger nemlig af, hvor meget den aktuelle smartphone kan lades op (er jo mere eller mindre slidt). Og et batteri har det med – især i begyndelsen – at blive bedre, jo flere gange det bliver brugt.

Vi har testet alle powerbanks for deres evne til at lade op

Det viser sig her, at det producenterne lover, kan de også nogenlunde holde. Er det angivet, at du kan oplade to tablets og to smartphones kan de fleste powerbanks klare opgaven.

Se også:  Lenovo sætter fokus på tilbehør til mobilt arbejde med helt nyt brand

Men det afhænger af smartphonen; der er for eksempel stor forskel på, om det er en ældre Samsung eller den nyeste Edge-variant med stor skærm. Den sidste sluger meget strøm. Som udgangspunkt kræver det omkring 1000-2000 mAh at oplade en smartphone. Så en powerbank 4000 mAh kapacitet kan oplade din smartphone 2-3 gange.

Er der tale om en tablet er tallet nærmere 1-1,5 gange med samme powerbank afhængigt af tablettens størrelse, alder mv.

Husk i øvrigt, at det tager endog meget lang tid at oplade en powerbank.

TAGS
Datatid
nødstrøm
powerbank
test
testvinder

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S