Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: Motorola Edge 30 Pro: Moto-mobiler med det nyeste og bedste

Motorolas nye flagskibe er fyldt til bristepunktet med stærk mobilteknologi og sælges til overkommelige priser. Der ér dog kompromiser, som du må overveje, om du kan affinde dig med.

Af Rasmus Elm Rasmussen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

Motorola forbinder de fleste nok mest med mobiler i mellemklassen og det helt billige segement, men producenten har ikke opgivet topklassen. Med de to nyeste flagskibe beviser Motorola, at man stadig har noget at byde ind med her.

Topmodellen Motorola Edge 30 Pro er bestykket således, at du faktisk ikke behøver at bekymre dig om specifikationer. For stort set ligegyldigt, hvad det gælder, har den det nyeste og bedste.

Processoren er en Snapdragon 8 Gen 1, den stærkeste fra Qualcomm, der er 12 GB ram, 256 GB UFS 3.1 lager, 5G, Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2 osv. Så der er smæk på i en grad, så kun de stærkeste konkurrenter kan følge med.

Vi har oplevet marginalt bedre resultater med samme Snapdragon-processor i andre mobiler, men med en score på 1139 point i single-core, 3531 i multi-core og 6199 point i OpenCL på Geekbench 5 er der ikke noget, den mobil ikke klarer som et lyn.

Den 6,7” store OLED-skærm har ekstremt hurtig 144 Hz opdatering og står med gode farver og fin lysstyrke. Stereohøjttalere med Dolby Atmos supplerer oplevelsen med fin surroundeffekt i film og spil.

Mobilen har et velvoksent batteri på 4800 mAh, som får dig igennem et par dage og klarer både 68 W kablet opladning, som sikrer fuld strøm på cirka en halv time, samt trådløs 15 W-opladning – plus omvendt trådløs opladning ved 5 W.

Kamera med kompromiser

Så langt så godt. Ydelsen kan man ikke sætte en finger på, men når vi tager fat på kameraet, står det mere klart, hvorfor denne mobil er billigere end de dyreste topmobiler. Den har et glimrende 50 MP hovedkamera med stor blænde og optisk billedstabilisering.

Vidvinkelkameraet er dog væsentlig ringere, og der er intet telekamera til optisk zoom. Det tredje kamera er et makrokamera, som er fint nok, men ikke helt har den samme nytte som optisk zoom.

Motorola har gjort sit for at udvide mulighederne med kunstig intelligens og et fint udvalg af digitale fotofunktioner, men spektret inden for hvilket du kan få kvalitetsbilleder, er ikke desto mindre snævrere end hos de stærkeste konkurrenter.

Selvom 60 MP i et selfiekamera er overkill, gør frontkameraet et ganske udmærket arbejde og har forskellige smarte skønhedsfunktioner.

Tåler ikke alt

Det er en nydelig og komfortabel mobil, men med en beskeden IP52-certificering, der garanterer beskyttelse med vandpjask, samt et bedaget Gorilla Glass på skærm og bagside (Gorilla Glass 3 + 5) og en ramme af plast er holdbarheden forventeligt begrænset.