Home » Mobiltelefon » Xiaomi Mi 11 Ultra [TEST]: Et monster af en kameramobil
Xiaomi Mi 11 Ultra [TEST]: Et monster af en kameramobil

Xiaomi Mi 11 Ultra [TEST]: Et monster af en kameramobil

Share

Mi 11 Ultra er på alle måder ekstrem. Den har verdens største kamerasensor, stort lynopladende batteri og en ekstra skærm. Skal konkurrenterne være bange?

Der har ikke været meget drama på det danske mobilmarked i det seneste par år. Siden Trump fik trynet Huawei, har der ikke været en farlig udfordrer til Samsung og Apple (selvom OnePlus gør et godt forsøg).

Med den kinesiske mobilgigant Xiaomis udrulning på det danske marked kan dette måske ændre sig.

Forrygende fotos

Det er nemlig særdeles stærk teknologi, Xiaomi byder ind med. På flere områder sætter topmobilen Mi 11 Ultra nye standarder. 

Først og fremmest imponerer kameraet, hvor Mi 11 tilbyder den største sensor i en smartphone nogensinde. 

Billeder fra mobilen er derfor ikke kun særdeles lysstærke, men også mere kontrastrige og med finere detaljer, når man zoomer tæt ind på dem sammenlignet med enhver anden mobil, vi har testet.

Høj kamerakvalitet

Mobilen har ”kun” tre kameraer (plus en ToF-sensor), hvilket synes skrabet i forhold til mange konkurrenter. Til gengæld er alle kameraer af topkvalitet. Der er ikke sparet på noget i hverken telekameraet med 5x optisk zoom eller i ultravidvinkelkameraet med 128 graders synsfelt. Det ses især på zoom, hvor mængden af støj er meget begrænset, selv ved lav belysning. Zoomen kan skrues helt op på 120x ved digital hjælp, med et nogenlunde resultat.

Video kan optages i op til 8K, og kameraet tilbyder en række kreative filmfunktioner, som kan være sjove at eksperimentere med. Generelt er der dog ikke gjort helt så meget ud af smarte fotofunktioner som hos eksempelvis Samsung.

Kameramodulet er enormt. Det stikker et pænt stykke ud af mobilen. Da det er placeret centralt i øverste del, vipper mobilen dog ikke, når den ligger på et bord, hvilket er en fordel. Bagsiden er skabt i keramik. Det giver en flot finish, dog også lidt ekstra vægt til en i forvejen tung mobil. 

Der er anvendt et 6,81” Amoled-display med 120 fps opdatering, Dolby Vision, HDR10+ og voldsom lysstyrke på op til 1700 nits. Billedet er således i særklasse. 

Lyden følger godt med. Stereohøjttalerne kommer fra Harman Kardon. De spiller højt og lyder fint. Dog ikke bedre end de bedste konkurrenter. 

Til tunge opgaver

Ydelsen er lidt i underkanten af, hvad vi har oplevet fra andre mobiler med topprocessoren Snapdragon 888, men ikke desto mindre fuldt tilstrækkelig til multitasking, tunge medieopgaver og de nyeste spil. 

Det store 5000 mAh-batteri holder uden problemer til en dags brug, og takket være kraftfuld 67 W-opladning – både kablet og trådløst – er mobilen helt tanket op på cirka 40 minutter, og halvt ladet op på et kvarters tid. 

Ekstra skærm sikrer perfekte selfies

Selfiekameraet i Mi 11 Ultra er ikke verdens bedste. Til gengæld har mobilen et overlegent trick i ærmet. I kameramodulet på bagsiden er en lille OLED-skærm. Den kan blandt andet bruges som spejl, så du kan tage billeder af dig selv med hovedkameraet. Derved har du markedets vildeste selfiekanon.  

Skærmen kan også bruges til andre ting. Eksempelvis som et allways on-display, der viser tid, dato og notifikationer, når mobilen ligger med skærmen nedad.

Se også:  Her er iPhone 13: Store kameraforbedringer og bedre batteri

Den lille informationsskærm er placeret i højre side.


TAGS
Android mobil
mobil
Mobilkamera
Mobiltelefon
smartphone
xiaomi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S