Home » Mobiltelefon » Sony Xperia 1 III [TEST]: På flere måder den vildeste mobil lige nu
Sony Xperia 1 III [TEST]: På flere måder den vildeste mobil lige nu

Sony Xperia 1 III [TEST]: På flere måder den vildeste mobil lige nu

Share

På visse punkter er den nye topmobil fra Sony et niveau over alle andre. Den samlede oplevelse forsvarer dog ikke helt en pris på 10.000 kroner

Med Xperia 1 III tager Sony endnu et stort skridt ud ad den spændende kurs, producenten har lagt med de foregående Xperia 1-mobiler. Her søger producenten ikke at lefle for mainstream, men er gået specifikt efter brugere med interesse for foto, gaming, film og musik.

Sony deler gavmildt ud af sine omfattende kompetencer på hvert felt for at levere den ultimative medieoplevelse.

Halvbuttet biografmobil

Helt ud i selve designet ser man det. Mobilen er mere aflang end de fleste. Det er den for at give plads til en 21:9-skærm – samme format som et biograflærred.

Noget designvidunder er den dog ikke. Den er lidt kluntet i sit halvtykke og halvtunge, rektangulære design.

Kvalitetsfornemmelsen er dog bundsolid. I siderne er anvendt aluminium, mens skærm og bagside består af Gorilla Glass i nyeste udgaver (7 foran, 6 bagpå). En IP68-certificering sikrer både vand- og støvtæthed.

Mobiltelefonen adskiller sig fra de fleste af markedets andre topmobiler ved at have analog forbindelse til hovedtelefoner, dedikeret kameraknap og fingeraftrykslæser indbygget i powerknappen. Det sidste er en rigtig fin løsning, som vi godt kunne ønske os at flere producenter valgte i stedet for upålidelige fingeraftrykslæsere indbygget i skærmen. Desværre er Sonys fingeraftrykslæser ret langsom til at reagere. Der er mærkbar ventetid, fra fingeren sættes på læseren, til skærmen aktiveres.

Se også:  CES: Her er specifikationerne på OnePlus 10 Pro

Design: 5/6 stjerner

En skærm i særklasse

Skærmen er i en klasse for sig. Sony er den eneste mobilproducent, der byder på en 4K OLED-skærm med 120Hz opdateringshastighed (faktisk 240Hz hvis man medregner Motion blur billedbehandlingen). Takket være HDR, et bredt farvespektrum og den fremragende “Forfattertilstand” er både farvegengivelse, kontrast, skarphed og billedbevægelse uden lige. Lysstyrken er også rigtig fin og især gamere kan få glæde af 240Hz Touch scanning, som betyder at touchinput registreres uden nogen form for forsinkelse. På skærmkvalitet er Sony således et skridt foran.

Skærm: 6/6 stjerner

Fin batterilevetid

Man kunne frygte, at en skærm som denne ville sluge megen strøm, men batterilevetiden er faktisk overraskende god; det på trods af, at man har anvendt et relativ beskedent 4,500mAh-batteri. Vi kom uden problemer halvanden dag igennem, før den skulle i opladeren, med skærmen sat på maksimal opløsning og hastighed. Mobilen understøtter såvel trådløs som omvendt trådløs opladning, så man både kan oplade den med en almindelig Qi-oplader og oplade andre enheder ved at lægge dem bagpå mobilen.

Se også:  CES: Samsung klar med Galaxy S21 FE – det bedste fra topmobilerne til en skarpere pris

Opladningshastigheden er ikke overrumplende med 30 W; til gengæld har Sony implementeret teknologier, der overvåger strømforbruget og forhindrer batteriet i at blive overbelastet, hvilket skal være med til at forlænge dets levetid op til år længere end ellers. Om det så virker, er selvsagt ikke noget, vi har kunnet teste.

Batteri: 5/6

Godt med kræfter

Ydelsen er, som man kan forvente af en mobil med Snapdragon 888, tidens topmodel fra Qualcomm. Den er så rigelig til stort set alt, man kan finde på at bruge en smartphone til, inklusive gaming i højeste gear. Med 12 GB ram er der desuden rigelig rum for multitasking.

Ydelse: 5/6

TAGS
smartphone
Sony
Xperia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S