Home » Mobiltelefon » Nokia X20 [TEST]: Android med pensionssikring
Nokia X20 [TEST]: Android med pensionssikring

Nokia X20 [TEST]: Android med pensionssikring

Share

Denne telefon har en form for pensionsforsikring. Den kommer nemlig med tre års Android-opdateringer. Du får også 5G og fingeraftrykslæser i startknappen 

Vi skifter smartphone i tide og utide. Ikke kun fordi telefonen i sig selv bliver forældet, men også fordi styresystemet løber tør for opdateringer blot et par år, efter den er købt. Det er med til at reducere mobilens levetid og dermed også øge mængden af elektronisk skrald.

Ved at udvide opdateringsperioden for deres smartphones forsøger Nokia at gøre dem mere miljørigtige. Nokia X20 kommer således med tre års Android-opdateringer. Det er bestemt et plus. Det samme er 5G og en fingeraftrykslæser indbygget i powerknappen – det helt rigtige sted for sådan én.

Se også:  Nokia T20 [TEST]: Pæn - men lige lovlig sløv
Halvkluntet design

Med til at trække den anden vej er et halvkluntet design uden IP-certificering, en småbleg skærm med ”kun” 60 fps og en sløv processor (Snapdragon 480).

Batteriet er relativt stort (4470 mAh) og kameraet for så vidt okay. Det har en grundfiguration, som vi kender fra mange mobiler i prislejet – 64 MP hovedkamera, 5 MP vidvinkel, 2 MP makro og 2 mp dybdekamera.

Hovedkameraet er anstændigt, men manglen på optisk billedstabilisering går ud over skarpheden, især ved lav belysning. Der er ikke helt nok for pengene i Nokia X20, som koster 2999 kroner.

Samlet vurdering: 3 af 6 stjerner


TAGS
Android mobil
Mobiltelefon
Nokia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S