Home » Router » Når du stiller høje krav til båndbredde [TEST]: Monster-routere med Wi-Fi 6E
Når du stiller høje krav til båndbredde [TEST]: Monster-routere med Wi-Fi 6E

Når du stiller høje krav til båndbredde [TEST]: Monster-routere med Wi-Fi 6E

Share

Trådløse netværksløsninger med mesh-teknologi stormer frem, men den traditionelle router har stadig sin berettigelse. Her er to højaktuelle sværvægtere, som også udnytter fordelene ved den nye Wi-Fi 6E-standard

Hvis du stiller store krav til båndbredde til gaming og mange samtidige streamingklienter, kan løsningen være en af de to ”monster-routere” i denne test. De tilhører henholdsvis AX16000- og AX11000-klassen og ligger derfor helt i top, når det gælder båndbredde. De er også mere generøst udstyret med tilslutninger end typisk mesh-grej, og entusiaster med lyst til at optimere præstationerne får en fyldt tweak-værktøjskasse med i købet.

Du får naturligvis også Wi-Fi 6E, hvor E står for Extended – udvidet eller forlænget på dansk. Her anvendes et højere frekvensbånd end de velkendte 2,4 GHz og 5 GHz, nemlig 6 GHz, der giver en reel fordobling af kapaciteten i et Wi-Fi-system. I februar kom Asus med den første Wi-Fi 6E-router, Asus Rog Rapture GT-AXE11000. Nu har den fået en endnu mere muskuløs storebror med modelbetegnelsen GT-AXE16000.

Se også:  Wi-Fi 6E er landet – første praktiske afprøvning

I denne test får Asus selskab af Netgear, som stiller med den lige så dyre og næsten lige så højt specificerede Nighthawk RAXE500.

Gaming-design og rå power

Med otte voldsomme antenner og RGB-lys i overpladen er Asus GT-AXE16000 ikke en router, der vil stå på et agtværdigt advokatkontor. Men hvad gør det? Gamere vil nyde det seje look, og vi andre kan glæde os over en lynhurtig motorvej for data til/fra lokalt opkoblede klienter og internettet.

Tilslutningerne på Asus-routeren.

Routerens totale teoretiske hastighed på 16 Gbps fordeler sig med 1,15 Gbps på det lave 2,4 GHz-frekvensbånd plus 4,8 Gbps på hvert af de to 5 GHz-bånd og lige så meget på det i denne sammenhæng nye 6 GHz-bånd. På 6 GHz-båndet kan vi tilgå op til tre gange så mange kanaler som på 5 GHz, og det kan være værdifuldt i miljøer med mange brugere – også storrumskontorer.

Se også:  Få mest ud af pengene, når du køber gadgets til sommeren

TAGS
6E
Mesh
router
Wi-Fi

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S