Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Test: HyperX DuoCast: YouTube-mikrofon med fornem lyd

Du bliver ganske sikkert glad for denne mikrofon, hvis du har en YouTuber i blodet. Den lyder godt og har fine funktioner. DuoCast kan også prale af masser af gennemtænkte designelementer.

Af Redaktionen, Alt om Data

Denne artikel er oprindeligt bragt på Alt om Data. Computerworld overtog i november 2022 Alt om Data. Du kan læse mere om overtagelsen her.

HyperX har skabt nogle populære mikrofoner, som YouTubere verden over foretrækker. HyperX QuadCast sprang ind på markedet i 2019. QuadCast S ankom året efter med fuld RGB-lyskontrol, og så er der sandelig også SoloCast. Her er så DuoCast, som sidder i midten af det eksisterende udvalg, både hvad angår pris og statur.

Den minder mest om SoloCast i størrelse, men mikrofonen er mere formet som den cylindriske QuadCast. Den har også funktioner, der ligner QuadCast, såsom to polære mønstre, en kablet hovedtelefonport til overvågning, plus et stænk af RGB-belysning rundt om livet. Den leveres også med et bordstativ og stødbeslag, et nyt USB-C-kabel og et internt popfilter, som forhindrer støjende klusiler.

DuoCast giver et godt førstehåndsindtryk – det er en luksuriøst lavet mikrofon, der er robust uden at føles industriel, og den er fuld af gennemtænkte designdetaljer, selvom den er nem at bruge. Mikrofonen er præmonteret i sit eget stativ, men der er en monteringsadapter i kassen, hvis du skal fastgøre den til en arm. Der er også et 2 meter langt USB-A- til USB-C-kabel i emballagen – det er selvfølgelig langt nok for de fleste brugere, men det havde da ikke gjort noget med et længere kabel.

Positive vibrationer

De positive vibrationer fortsætter, når du tilslutter og afprøver mikrofonen. 24-bit/96kHz-optagelser får klare vokaler takket være den store bitdybde og den høje samplingfrekvens, og vi kunne ikke registrere nogen forskel mellem denne og den originale QuadCast med hensyn til optagekvalitet.

De to polære mønstre, kardioid og omnidirektional, vil være nok for de fleste til enten at optage sig selv eller en samtale med andre mennesker. Helt perfekt er det dog ikke. Den er bedre til en samtale end til professionel podcasting. Når det er sagt, vil der være nok optagemuligheder for de fleste brugere. Du mangler kun stereo- og bidirektionale tilstande fra QuadCast, som mange ikke har brug for.

DuoCast kan prale af masser af gennemtænkte designelementer, der gør den til en fornøjelse at bruge. Stativet løfter mikrofonen lige højt nok til at komme fri af et standardtastatur, men mikrofonen er lille nok til at forblive under en standardskærm, hvilket gør den til en rigtig pladsbesparer på et skrivebord.

Det med prisen og de andre

Lydstyrkeknappen på bagsiden fungerer også som skifter til optagetilstand, mens mute-knappen på toppen er let tilgængelig. RGB-lyset bliver rødt, når du er slået fra.

Problemet kommer med prisen på DuoCast. Til 850 kroner er den billigere end QuadCast S (1500 kroner), der dog ofte fås til en billigere penge, og så er QuadCast S måske merprisen værd. Eller tag standard QuadCast, som ses til lige godt 1000 kroner i skrivende stund – kun en anelse dyrere altså. Igen har du måske ikke brug for de ekstra funktioner lige nu, men du kan måske få brug for dem hen ad vejen.

DuoCast er imidlertid en fremragende mikrofon for alle, som har brug for en brugervenlig USB-løsning af høj kvalitet, men den skal lidt ned i pris, før vi bobler over af begejstring.