Home » Skærm » HP 27f4K [TEST]: God pc-skærm til alt hvad du foretager dig
HP 27f4K [TEST]: God pc-skærm til alt  hvad du foretager dig

HP 27f4K [TEST]: God pc-skærm til alt hvad du foretager dig

Share

Mange skærme er specialiserede. Det er denne HP 27f4K bestemt ikke. Den kan lidt af det hele med god kvalitet – dagligt pc-arbejde, filmkigning, gaming osv. – uden at være fremragende på et bestemt punkt

En 27” 4K-skærm, der skal kunne håndtere alle dine behov. Intet mindre! Det er ambitionen fra HP i deres 27f4K-monitor til 3000 kroner. Og kan du leve med et par kompromiser, kan den faktisk det!

Dette er vores bud på en skærm, der kan kunne håndtere alle behov – sådan var ordene fra HP-folkene, da de præsenterede denne skærm for os. Det tændte da vores nysgerrighed, for det er svært at finde en skærm, som er god til ”alt”, hvis dette indebærer både kontor­arbejde, gaming og kritisk billedredigering.

Skærmen kom ind i testlaboratoriet, og efter en uges tid i selskab med den 27” store skærm, må testholdet i hovedlinjerne indrømme, at HP ikke totalt har oversolgt monitoren 27f4K. Træerne vokser naturligvis ikke ind i himlen. Men skærmen gør det faktisk rigtigt godt.

Den håndterer virkelig gaming, tekst, videostreaming og endda billedbehandling udmærket – ikke til UG, men nok til, at du sagtens kan vælge den, hvis du ikke er professionel fotograf, hardcore­gamer eller af andre grunde ønsker en større skærm, højere opløsning eller andre nye fordele.

Se også:  Er du træt af store gamingskærme? Denne nyhed er overskuelig og hurtig

Skærmen fremstår flot og enkel, med en metalkant i bunden og en smal kant resten af vejen rundt. Farvemæssigt noterer vi straks, at der er en god dybde og ikke mindst detaljering i panelets billede. Og det fremstår helstøbt og balanceret.

Med en fotografs briller på mangler der lidt kontrast og mikronuancer. Men det er med de kritiske briller på. Til billed- eller video­behandling på et ikke professionelt niveau er skærmen godkendt.

Det samme gælder ved video­streaming. Der er et godt og roligt billede med mange detaljer. Her kan du sagtens få skærme, der har mere brillans – der lægger lidt ekstra til underholdningen. Det må du undvære her. Skærmen er meget neutral. Mere korrekt, men også mere kedelig, vil mange nok sige.

Gaming på et flot niveau

Kedelig er den bestemt ikke, når der spilles. Du kan også her få skærme, som er bedre, og hvor billedet står endnu mere roligt. Men med mulighed for Radeon Free­Sync, en opdateringsfrekvens, der kan gå op til 135 Hz, og i øvrigt en responstid på 5 ms (grå til grå), så lever skærmen på mange måder op til de forventninger, en seriøs hjemmegamer kan have.

Se også:  HP X27qc [TEST]: Gamingskærm der kan meget mere end det

Ligesom ved filmkigning vil nogle brugere nok drømme om noget mere glans og dramatik i billedgengivelsen, men her har HP måttet gå på kompromis på en række punkter for at få en skærm, der dækker så bredt, som 27f4K gør.

Til tekst og dagligdags pc-brug er skærmen absolut i orden – med et godt skarpt billede. Skærm­armen er meget lav, men kan rykkes pænt højt op (og ned), så også det er godkendt. Du kan dog ikke vende skærmen på højkant.

Bag på skærmkabinettet finder du to HDMI-tilslutninger, én DisplayPort og én USB-tilslutning. Vi kunne godt tænke os et par ekstra USB’er – gerne som en hub.

Alt i alt er ankepunkterne dog meget få over for skærmen, der ”kan alt”. For langt hen ad vejen klarer den faktisk ”alt” ganske fornuftigt. Den er ikke nummer ét på et eneste punkt, men ligger godt med i toppen på de fleste. Det er da meget flot, hvorfor vi kvitterer med en anbefaling og en karakter, der matcher.


TAGS
27''
computerskærm
HP
monitor
pc-skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S