Home » Lagerenheder » Ny generation i stortest: Her er 6 kvikke NAND-ssd’er
Ny generation i stortest: Her er 6 kvikke NAND-ssd’er

Ny generation i stortest: Her er 6 kvikke NAND-ssd’er

Share

Nu er de afsindig hurtige PCIe-drev af fjerde generation næsten mainstream. Vi tester her seks af de kvikkeste NAND-ssd’er. Se alle specifikationerne og testholdets bedømmelser

Det har taget sin tid. Men med den seneste Alder Lake-cpu-familie kan Intel omsider understøtte PCIe Express af fjerde generation på desktoppen. Bedre 18 måneder senere end AMD og dets PCIe 4.0-kapable Ryzen 3000-cpu’er end aldrig, ikke sandt?

Nå, nu er de her. Vi har nu mulighed for at bygge en pc på baggrund af en platform fra en af de to vigtigste hardware-producenter uden at skulle bekymre os om inkompatibilitet. Og hvorfor er PCIe 4.0 så vigtig?

Det er som altid et spørgsmål om hastighed. Hvis man vil have den hurtigste forbindelseshastighed til sit ekstraudstyr, skal man bruge PCIe 4.0. Og hvis der er én enkelt komponent, der drager størst nytte af større PCIe-båndbredde, så er det lager.

Se også:  Kingston KC3000 [TEST]: Rasende hurtig ssd til pc og konsol

Fjerde generation fordobler sammenlignet med tredje generation den teoretiske ssd-båndbredde til hele 8 GB/s i begge retninger. Takket være AMD’s tidlige indsats på fjerde generations-området findes der allerede et væld af PCI Express 4.0-drev at vælge imellem, og flere af dem kommer påfaldende tæt på forbindelsens fulde potentiale.

Hertil kommer, at ssd’er har undgået de voldsomme prisstigninger, som nogle pc-komponenter har lidt under det seneste par år. I dag får man ikke blot større hastighed, man får også mere lagerplads for færre penge.

Sammenlignet med cpu’er og gpu’er er en ssd på mange terabytes til at komme i nærheden af. Det betyder imidlertid ikke, at alle 4.0-drev er lige. Derfor er tiden inde til at finde ud af, hvordan seks af de bedste klarer sig.

Den endelige dom

Seks hurtige M.2-ssd’er. En fantasillion benchmarks. Og et helt bjerg af specifikationer. Men hvad har vi lært undervejs? At nutidige ssd’er er af meget høj kvalitet. Der er ingen bundskraber her. Hvert enkelt drev vil være en fascinerende opgradering for et system, der bygger på noget i retning af en gammel SATA-ssd.

Se også:  Det skal du overveje når du køber eksternt drev

Det er forunderligt, at en båndbredde på 7 GB plus pr. sekund er godt i gang med at blive det normale. Man behøver ikke at være på alder med Valdemar Sejr for at huske, da den form for båndbredde var pænt for en cpu – for slet ikke at tale om lager.

Hvis der er en skuffelse her, drejer den sig om vilkårlig 4K-ydelse. Det er de bittesmå datakald og skrivninger, der har indflydelse på, hvor hurtig pc’en føles ved daglig brug. Mens vilkårlig adgang-ydelsen er blevet forbedret takket være et stort spring i IOPS (Input Output Operations), ligger 4K-ydelse stadig milevidt fra sekventielt gennemløb og udvikler sig ikke med samme tempo.

TAGS
harddisk
lager
SSD

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S