Home » Bærbar computer » Test: Chrome på godt og ondt
Test: Chrome på godt og ondt

Test: Chrome på godt og ondt

Share

En bærbar med Chrome-styresystemet har sine begrænsninger, men der er åbenlyse fordele

Denne computer er på størrelse med et A4-ark, så den passer perfekt ned i attachémappen. Chassiset i plast fås i sort eller hvid, og det fylder ikke meget, og den trykfølsomme skærm er på blot 11,6”. Når skærmdelen lukkes op, dukker der nogle forbavsende store taster frem. Men det giver mening, for trods computerens små dimensioner, tilbyder den tastatur i fuld størrelse, og tasterne er langt bedre at skrive på, end du ofte oplever det på meget kompakte computere, hvor tasterne simpelthen er for små til almindelige mandefingre.

Tastaturet er dog ikke i verdensklasse. Du glider lidt på tasterne, men følelsen og vandringen er god. Her skal du altså ikke skrive din næste bestseller, men trods alt får du et tastatur, der ligger over gennemsnittet i prisklassen.

Se også:  Lenovo Yoga Creator 7 [TEST]: Stivbenet Yoga til skaberne

Så snart du starter Acer, er den klar til at blive taget i brug. Den benytter nemlig Googles Chrome-styresystem. Så snart du vipper skærmen op, er den parat og i øvrigt er computeren også straks på nettet, uden hvilket den ikke er så meget værd, da Chrome trækker på en række tjenester i skyen.

Alt går hurtigt. Internetbrowseren åbner straks. Ethvert andet program er klar med det samme. Det gør R11 genial på uddannelsessteder, hvis man har brug for ofte og helst hurtigt at komme på nettet, hvorfra den henter sine programmer.

Du har altså ikke samme programpakke som i en Windows-maskine, hvilket mange nok vil synes, diskvalificerer computeren. Men det betyder ikke, at du behøver ”gå ned” på underholdningen.

Se også:  Bærbare computere [STORTEST]: Tag det kreative kontor med dig

Du kan streame, se film og tv som med andre bærbare. Og R11’s skærmdel kan endda vippes rundt og computeren stilles op på bordet som et A-skilt på fortovet. Da skærmen er trykfølsom, er computeren let at betjene uden adgang til tastatur.

Chrome-styresystem er både godt og skidt. De programmer, der findes, kører hurtigt og effektivt, men der er også et stort udvalg af software, du ikke har adgang til. Medmindre du er en uddannelsesinstitution, der skal have noget billigt og effektivt, så er en Chromebook nok kun et mobilt supplement til en Windows-computer.

Tasterne er i fuld størrelse og virker forbavsende store på den kompakte Chromebook.

Tasterne er i fuld størrelse og virker forbavsende store på den kompakte Chromebook.


Acer Chromebook R11
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
2

Resume

Pris: 3032 kroner

Sending
User Review
1 (1 vote)
TAGS
Acer
Bærbar
computer

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S