Home » Hardware » Teslas nye familiebil kommer på gaden før end ventet
Teslas nye familiebil kommer på gaden før end ventet

Teslas nye familiebil kommer på gaden før end ventet

Share

Det ser ud til at Model Y vil være klar til levering allerede i næste måned. Det er mange måneder før ventet

Tesla er ellers ikke kendt for at være ude i god tid. Nærmere tværtimod. Måske derfor har de sat leveringsdatoen på den næste nye bilmodel, Model Y, til i sommer. Ellers er Elon Musk og co. bare blevet mere tjekkede, når det gælder produtionen af deres elbiler.

SUV med stort potentiale

Ifølge TV2.no er Tesla få uger fra at kunne begyndeproduktionen af Model Y. Det betyder at der vil være en sandsynlighed for at de første kunder allerede vil kunne få deres Model Y i slutningen af februar.

Og kunder er der mange af, for Tesla har vind i sejlene i øjeblikket. I Danmark var cirka halvdelen af de solgte elbiler sidste år en Tesla Model 3. I decemmber blev bilen faktisk den mest solgte overhovedet i Danmark. Og så vandt Model 3 prisen for Årets Bil i november.

Se også:  Købsguide: Sådan vælger du den helt rigtige elcykel

Med Model Y er der potentiale for endnu større salg, for her har vi at gøre med en biltype, der er enormt populær i øjeblikket.

Der er tale om en SUV-baseret på designet fra Model 3, med højt bagparti, stort bagagerum, plads til op syv personer og en rækkevidde på op til 540 kilometer. Mere end nogen anden Tesla er den således oplagt som en familiebil til det helt brede marked, og derfor kan man godt regne med at vi kommer til at se mange af dem på de danske veje.

Den dyreste først

Om det vil være danskerne, der er i første række til at modtage bilen, er dog tvivlsomt, men de der har forudbestilt og sat sig i kø til Model Y kan ud fra disse nye oplysninger godt forvente at modtage bilen inden juli, hvor leveringen oprindelig var sat til.

Se også:  Elektrisk transport til den magelige - Segway har skabt en lænestol på hjul

Prisen på Tesla Model Y kommer til at nærme sig Model 3. Den billigste model kan fås til omkring 400.000 kroner. Det bliver dog den dyre Performance-model, der lanceres først og her vil prisen ligge tættere på 600.000 kroner. Den accelererer fra 0 til 100 km/t på 3,8 sekunder.


TAGS
elbil
elektriske transportmidler
model y
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S