Home » Bilen » Tesla Model 3 Long Range [TEST]: En selvkørende supergadget
Tesla Model 3 Long Range [TEST]: En selvkørende supergadget

Tesla Model 3 Long Range [TEST]: En selvkørende supergadget

Share
En kørende computer

Det føles meget futurisk at køre i en bil, hvor interaktionen er henlagt til en stor skærm. Men på mange måder gør det tingene nemmere, fordi du ikke skal forholde dig til andet. Navigationen, det avancerede klimaanlæg med nøje styring af luftstrøm, sædevarme osv., samt det imponerende lydsystem med adgang til alverdens radiostationer via TuneIn samt Spotify og musik fra din smartphone styres også her. Der er desuden en række underholdnings-apps, fra spil til pejseskærm med lummer underlægningsmusik og ud i det direkte fjollede med pruttepuder, julemandsklokker m.m.

Alle funktioner, der har med kørsel og sikkerhed at gøre, ligger også her, og med få tryk kan du opgradere din bil, når der er ny software. Det betyder, at du kan få helt nye funktioner, uden bilen ser skyggen af et værksted. Visse ting kan også styres via Teslas app, og der er desuden mulighed for at sende rutevejledninger direkte fra Google Maps og musik fra Spotify til bilen.

Se også:  Nu kan danskerne bestille Tesla Cybertruck
Får familien til Jylland

Men hvad så med rækkevidde og opladning? For mange er det tvivlen omkring det, der er den primære barriere for at købe elbil.
Det var Long Range-versionen vi testede, og den fik os fra København til Aalborg på en enkelt opladning med familie, fuld oppakning og varieret kørsel, fra 130 km/t. ud ad motorvejen til kø og lidt bykørsel.

Når der skal lades, kan det ske med en stander derhjemme, ved offentlige ladestandere eller med Teslas egne SuperChargers, som klarer det dobbelt så hurtigt som de hurtigste offentlige. Cirka en halv time tog det fra 17-85 procent. Det kostede 167 kroner. SuperChargers er placeret langs de danske motorveje og ned gennem Europa. Tesla regner dem ind i dine ruteplaner, så når du alligevel skal have et hvil efter 4-5 timers kørsel, lader du bare bilen op samtidig.

Se også:  Nu kommer Tesla Model Y til Danmark - her er prisen ...
Tesla Model 3 Long Range
  • Køreoplevelse
  • Brugervenlighed
  • Rækkevidde
  • Design
  • Pris

Summary

Alt om DATA siger:

»Du kommer ikke til at kigge dig tilbage, hvis du skrotter din gamle benzinsluger for en Model 3. Den er afsindig lækker at køre, kommer langt på en opladning, og så betyder det gennemcomputerise-rede system, at din bil løbende er opdateret med alt det nyeste.«

Nøgletal:

Pris: Fra 449.900 kr.
Acceleration: 0-100 km/t. på 4,6 sek.
Rækkevidde (WLTP): 560 km
Motor: Dobbeltmotor m. firhjulstræk
Bagage: 542 liter
Skærm: 15”-touchscreen i midten

TAGS
el-bil
tesla
Tesla Model 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S