Home » Bilen » Tesla Model 3 Long Range [TEST]: En selvkørende supergadget
Tesla Model 3 Long Range [TEST]: En selvkørende supergadget

Tesla Model 3 Long Range [TEST]: En selvkørende supergadget

Share

Tesla Model 3 er ikke bare suveræn på teknologi, men også på rækkevidde. Det er svært at se, hvorfor man nogensinde skulle investere i en benzinsluger igen

Benzinslugernes tid er talte. Du kan ligeså godt tænke i el næste gang, du køber bil. Det er fortsat Tesla, der er længst fremme, og med den nye Model 3 er Musks elbiler ikke længere så uoverkommelig en investering.

Rummelig luksusskude

Model 3 er mere skrabet end den klassiske Model S, som vi har set på vejene de senere år. Det er dog ikke desto mindre en bil i luksusklassen. Med bløde kurver, store hjul og kulfiberspoiler udstråler den fart og råstyrke. Men den er samtidig imponerende rummelig. Der er god plads for og bag i kabinen, så familien kan sidde mageligt. Bagagerummet er overraskende stort, og der er endda opbevaringsplads foran, hvor man normalt ville finde motoren. Vores testmodel havde glastag, så man får flot lys ind og en fornemmelse af åbenhed.

Du bruger ikke nøgle til at åbne bilen. Har du en smartphone i lommen, koblet på din Tesla-konto, låser bilen automatisk op, når du tager i håndtaget. Sæde- og ratposition justeres elektronisk fra bilens skærm og kan gemmes for den pågældende bruger, så det altid sidder perfekt til den, der åbner bilen.

Se også:  Tesla åbner et væld af nye lynladestationer i Danmark
Ikke for sarte maver

Stort set alt i bilen styres fra den store 15”-skærm ved siden af rattet. Du har blot speeder, bremse og rat med en kontrolstang i hver side til fysisk styring. Kontrolstængerne har dog andre funktioner end de klassiske – i højre sidder eksempelvis autopiloten. Som enhver anden bil med automatgear er den utrolig nem at køre. Sæt den i Drive og tryk på speederen. Oplevelsen af at træde speederen ned er dog ulig, hvad du måtte kende fra stort set enhver benzindreven bil.

Model 3 flyver frem med en kraft, du kun kender fra rutsjebanen i Tivoli. På 3,4 sekunder går den fra 0-100 km/t. – cirka 0,8 i g-kraft. Som voksen mærker man et sus i maven, men vi må skam konstatere, at det var for meget for vores knap halvanden-årige medpassager, der blev dårlig og kastede op. Heldigvis kan accele-rationen indstilles til ”Chill”, så den dæmpes lidt.

Se også:  Tesla ekspanderer massivt i Danmark: Åbner nyt stort center i Jylland
Lad den overtage rattet

Der har været meget postyr om Teslas autopilot. I de danske biler er den ikke mere avanceret end i mange andre elbiler. Ikke desto mindre er den selvkørende under visse forhold. Kombinationen af en fartassistent, der sørger for at holde hastigheden og bremse ned, hvis trafikken foran gør det, samt en vejbaneassistent, som holder bilen indenfor afmærkningerne, gør, at du kan slippe rat og pedaler på motor- og landeveje. Du får dog en skarp reprimande, hvis du slipper rattet for længe.

Det giver mest mening at tænke autopiloten som en assistent, der letter arbejdet på de lange kedelige strækninger. Der er mulighed for at betale sig til en opgradering, der gør, at piloten klarer sporskifte, afkørsel m.m., men om det er de cirka 50.000 kroner værd, kan vi ikke sige.

Tesla Model 3 Long Range
  • Køreoplevelse
  • Brugervenlighed
  • Rækkevidde
  • Design
  • Pris

Summary

Alt om DATA siger:

»Du kommer ikke til at kigge dig tilbage, hvis du skrotter din gamle benzinsluger for en Model 3. Den er afsindig lækker at køre, kommer langt på en opladning, og så betyder det gennemcomputerise-rede system, at din bil løbende er opdateret med alt det nyeste.«

Nøgletal:

Pris: Fra 449.900 kr.
Acceleration: 0-100 km/t. på 4,6 sek.
Rækkevidde (WLTP): 560 km
Motor: Dobbeltmotor m. firhjulstræk
Bagage: 542 liter
Skærm: 15”-touchscreen i midten

TAGS
el-bil
tesla
Tesla Model 3

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S