Home » Transport » Tesla slået af pinden: Her er årets mest solgte elbil i Europa
Tesla slået af pinden: Her er årets mest solgte elbil i Europa

Tesla slået af pinden: Her er årets mest solgte elbil i Europa

Share

Renault Zoe indtager førstepladsen som bedst sælgende elbil i Europa. Og herhjemme fortsætter den kompakte elbil succesen. Med over 100 nye kunder i september, er det rekord for 2020

Hvis der var et quizspørgsmål i Bezzerwisser, der lød: Hvilken bil er den bedst sælgende elbil i Europa i 2020? Så er det nok sandsynligt, at langt de fleste ville svare Tesla 3. I så fald ville svaret være forkert. Den bedst sælgende elbil i Europa er nemlig Renault Zoe.

Også herhjemme er Zoe en succes, der bare synes at udvikle sig mere og mere. Siden introduktionen på det danske marked er der solgt over 3000 styks – og alene i september er der indtil nu skrevet under på mere end 100 nye ordrer – rekord for 2020.

Appellerer bredt

”Succesen skyldes flere ting. For det første får man for blot 209.900 kroner en elbil med en rækkevidde på 393 kilometer, men det er langtfra hele forklaringen”, siger direktør i Renault Danmark Yana Minenko og fortsætter: ”Zoe appellerer bredt. Halvdelen af kunderne i september var private kunder, der enten købte eller leasede, mens den anden halvdel f.eks. er kommuner eller delebilsordninger, så det er en bil til mange forskellige opgaver”.

Se også:  Sæt strøm til bilen

Siden introduktionen af første generation Zoe tilbage i 2010, er der solgt mere end 226.000 Renault Zoe i Europa, og kigger man alene på markedsandelen til og med juli måned er den på ikke mindre end 16.6%. Nærmeste forfølger er Tesla 3, med 12,2 %, og der er langt til tredje pladsen.

Bag tallet gemmer der sig en vækst på 143 % i forhold til året før, hvilket skyldes introduktionen af den helt nye Renault Zoe med et skarpere design, mere eksklusivt interiør og ikke mindst et langt større batteri.

Du kan læse vores test af den nye Renault Zoe herunder:

Renault Zoe [TEST]: Langtrækkende mini med en snert af luksus

Vind i sejlene for Renaults elbiler

Også Kangoo ZE kan smykke sig med titlen som europamester. Med en markedsandel på ikke færre end 30 .5 % er den helt dominerende – i et marked der retfærdigvis skal siges, er noget mindre.

Med en førsteplads i både person og varebiler udgør Renaults elbiler samlet set det største antal i Europa med 306.000 elektriske køretøjer siden introduktionen af elbilerne tilbage i 2010. Et forspring på over 52.000 enheder i forhold til nummer to og næsten 100.000 biler til nummer tre taler sit tydelige sprog.

I alt var der registreret knap 285.000 elbiler i Europa år i slutningen af sommeren, og det vokser hurtigere og hurtigere. Om det vil fortsætte, hvis regeringens udspil om bilafgifter bliver sat i værk, må tiden vise, men i så fald vil det formentlig netop være elbiler som Renault, der vil blive solgt mange af fremover, da det bilerne i denne prisklasse, der vil få de største rabatter.

Elbiler [STORTEST]: Fra mini til SUV – så forskellige er elbilerne


TAGS
elbil
elbiler
elektriske transportmidler
renault
zoe

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S