Home » Transport » Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?
Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en  familietur til Jylland?

Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?

Share

Fra appen kan du desuden fjernbetjene adskillige funktioner som lås, horn og lys, og det er muligt at se diverse info for batteri m.m. Musik og ruteplaner kan desuden sendes fra din mobil til bilen via Spotify og Google Maps.

Batteri til en Danmarkstur

Vores tur tog sin begyndelse på Vesterbro i København; destinationen var Frejlev i udkanten af Aalborg. En tur på 408 kilometer, når man tager den over Fyn, som vi valgte at gøre på vejen ud. Trafikken var, hvad man kan forvente på en lørdag i starten af august. Pænt pakket på motorvejen, en lille smule kø, men også strækninger, hvor man frit kunne køre 130 km/t. Vi gjorde intet for at spare på batteriet. Vi kørte så vidt muligt det maksimale, vi måtte, og holdt ikke igen med hurtige overhalinger.

Se også:  Her er Dysons vilde elbil - tusind kilometer på en opladning

Da vi nåede vores destination viste batterimåleren 6 procent. Missionen fuldført – med nød og næppe. Vi opnåede således ikke de 560 kilometer, der loves, men det er, som det nu er med den slags, et meget optimistisk estimat, der vist kun kan opnås med vinden i ryggen, nedad bakke, ad en snorlige vej uden trafikale hindringer af nogen art.

Sæt stikket i din bil, og betaling for opladning trækkes automatisk på din Tesla-konto. Vores tur til Aalborg kostede 167 kroner.
Der er sjældent kø ved Teslas ladestationer, som ligger jævnt fordelt langs de danske og europæiske motorveje.

Men ikke desto mindre fik Tesla’en transporteret os fra de to yderste”storbyer” på Danmarks-kortet, uden behov for opladning. Turen hjem gik over Aarhus-Odden, og der var intet problem med at nå i mål, da vi selvfølgelig havde opladt bilen inden.

Se også:  Top 10: Her er årets mest læste historier

Bilen regner selv Teslas egne SuperCharger-stationer ind, når den laver ruter til dig. Ladesta-tionerne er spredt jævnt ud langs motorvejsnettet, så det er nemt at køre ind og fylde strøm på. På en halv time har du cirka 80 procent. De resterende procent går langsommere, så der er sjældent grund til at blive hængende længere.

Almindelige offentlige opladere kan også bruges. En TurboCharger fra E.On eller Clever lader bilen på cirka en time. Det er også muligt at få installeret en ladestation derhjemme, så bilen er fuldt op-ladet hver morgen.

Du kommer ikke til at kede dig. Der er masser af underholdning indbygget i Tesla’en. Ud over en webbrowser er der adskillige spil samt fjollede funktioner som pruttepude og en pejs med lummer musik.

En Tesla til masserne

Den testede bil med det store batteri og lidt ekstra lir koster tæt på en halv million, men Model 3 fås fra 375.000 kroner. Det er ikke en voldsom pris, når du sammenligner med benzinbiler i samme klasse. Og her får du altså noget ganske særligt på såvel performance som features.

Rækkevidden er ikke helt sammenlignelig med en Diesel-bil, men fuldt tilstrækkelig for de fleste, og opladningen er ingen sag, når først man får omstillet sit hoved til at tænke i ladestandere fremfor benzinstationer.

Tesla Model 3 Long Range
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
5

Summary

Testholdet mener:

En elbil i luksusklassen, der takket være Teslas suveræne teknologi, imponerende række-vidde og en fornuftig pris udgør et attraktivt alternativ til din gamle benzinsluger.

TAGS
elbil
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2020
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S