Home » Transport » Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?
Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en  familietur til Jylland?

Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?

Share

Man lærer hurtigt at sætte pris på den, omend risikoen er, at man bliver en smule doven og glemmer at holde sine køreevner ved lige. Man kan tilkøbe en større opdatering til Model 3, som giver autopiloten evnerne til at skifte bane, tage afkørsler m.m., men om den er de 50.000 kroner værd, skal vi ikke kunne sige.

En kørende computer

Der er intet instrumentbræt, kun en stor touchskærm, hvor du tilgår stort set alle funktioner i bilen.

Alt der har med din kørsel og bilens indstillinger at gøre, ser du på den store 15″ touchskærm. Det er også her, der er adgang til bilens navigationssystem, det avancerede klima-anlæg samt musiksystemet med indbygget Spotify, alverdens radiostationer via TuneIn og adgang til indhold på din smartphone. Der er desuden en indbygget browser, så du kan gå på nettet.

Se også:  Se crash-test her: Volkswagens nye elbil scorer topkarakter på sikkerhed

Bilen er koblet direkte op på det mobile internet via en indbygget 4G-forbindelse. Vi oplevede en enkelt gang, at bilen ikke kunne finde forbindelse. Så er man lidt fortabt. Du kan godt køre, men mange funktioner er utilgængelige. Det er ret befriende kun at have den store skærm at forholde sig til. Det gør det hele ret overskueligt, og man lærer hurtigt bilen at kende, da det er nemt at få overblik over funktionerne. Vi savne-de på ingen måde det klassi-ske instrumentbræt.

Teslas app er ikke bare din nøgle til bilen, men rummer også mange andre funktioner.

At Musk og hans team har humor – godt nok den platte af slagsen – finder man også ud af, når man piller i de forskellige indbyggede apps, der gemmer sig i skærmen. Her finder man ikke bare fornøjelige retro-spil skabt i samarbejde med Atari, men også en pejseskærm med lummer musik og en pruttefunktion, der gør det muligt at placere pruttepuder på bilens fire sæder. Dumt, men sjovt.

Bilen er i bund og grund en stor supercomputer, og som enhver anden computer kan den således også opdateres. Det sker via skærmen, hvor du vil få en meddelelse, når der er ny software klar. Med et par tryk kan du således få en næsten ny bil.
De fleste reparationer vil også kunne klares digitalt via en onlineservicering.

Simpel betjening

Betjeningen af bilen er utrolig nem. Du har to pedaler, et rat og et par kontrolstænger. Resten sidder i den 15” store touchskærm, placeret i midten foran de to forsæder. En del kan faktisk også styres fra din smartphone. Den udgør blandt andet din bilnøgle. Bare du har den i lommen, vil dørene låse op, når du tager i et håndtag.

Når du sætter dig i bilen første gang, kan du justere sæde og rat, som det passer dig. Indstillingerne kan du gemme i din profil. Det kan alle brugere gøre individuelt. Bilen ser, hvilken smartphone der åbner døren og justerer automatisk sæde og rat til brugerens indstillinger.

Tesla Model 3 Long Range
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
5

Summary

Testholdet mener:

En elbil i luksusklassen, der takket være Teslas suveræne teknologi, imponerende række-vidde og en fornuftig pris udgør et attraktivt alternativ til din gamle benzinsluger.

TAGS
elbil
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S