Home » Transport » Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?
Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en  familietur til Jylland?

Tesla Model 3 Long Range [TEST]: Kan Tesla klare en familietur til Jylland?

Share

Den nye Model 3 er betydelig billigere end tidligere Tesla’er, men baseret på samme topsmarte teknologi. Men hvordan er rækkevidden? Vi har testet om en eldreven, smart bil kan få familien fra København til Aalborg uden opladning undervejs

Den største barriere for at springe fra din gamle benzinsluger til en moderne elbil er formentlig usikkerheden om, hvorvidt rækkevidden er tilstrækkelig til at dække dit transportbehov i bare nogenlunde omfang – sådan at du ikke ender med at spendere timevis på triste ladestationer bare for at komme en lille tur over Bæltet.

Det er en helt legitim tvivl, for det ér her, elbilerne har haft deres største svaghed. Rækkevidden har været begrænset og ladetiden lang. Men der er sket enorm udvikling i batteriteknologien de seneste år og Tesla har været i front. Med den nye Model 3 rammer Musks elbiler et særdeles interessant punkt mellem pris, toptjekket bilteknologi og ikke mindst batterikapacitet, som gør den til et fuldgyldigt alternativ til benzinbilen.

Vi testede Long Range-versionen, som lover op til 560 kilometer på en opladning. Vores testmission var at se, om bilen kunne bringe os, en familie på tre med fuld oppakning, fra København til Aalborg på en enkelt opladning.

Se også:  Hvad med en gratis elbil?
Lynhurtig luksusbil

Det er en yderst elegant bil. Med afrundede kurver og store dæk udstråler den fart og overskud. Men det er faktisk også en rigtig rummelig bil. Der er god plads i kabinen, både for og bag. Man kan snildt sidde op til fem personer uden at møve sig sammen. Bagagerummet er overraskende stort og giver plads til klapvogn, kufferter og meget mere. Der er endda også bagageplads foran, med hanke til indkøbsposer, så dine nyindkøbte varer ikke triller rundt efter shoppingturen.

Det er absolut en bil i luksusklassen, på trods af at den koster det halve af Model S. Den er selvsagt mere skrabet i både design og features, men man har valgt at skære de rette steder, så man ikke føler mærkbare kompromisser.

Der er tale om en firhjulstrukket bil med dobbelt elmotor. Et køretøj med mildest talt voldsom power. Oplevelsen, når du trykker speederen i bund, er ulig noget, vi har mærket i en bil før. Du får et sug i maven som en rutsjebanetur i Tivoli. Den går fra 0 til 100 km/t. på 4,6 sek., en fremdrift svareren-de til cirka 0,8 i g-kraft.

Et sjovt adrenalinsus, hvis man har maven til det, men for dem med tendens til køresyge eller for små børn, der ikke har helt så meget at stå imod med, kan den heftige acceleration fremkalde knap så fornøjelige reaktioner. Vi havde en halvandenårig dreng på bagsædet, som blev syg og kastede op.

Se også:  Kia afslører helt ny elbil: Se billederne af EV6 her
Lad assistenten tage over

Der har været meget postyr om Teslas autopilot. Hvis du køber bilen i USA, kan den mere, men den danske Model 3 er umiddelbart ikke mere selvkørende end så mange andre nyere biler. Under visse forhold kan du slippe rat og pedaler og lade bilen tage over (du bliver dog meget hurtigt mindet om at få hænderne tilbage på rattet, hvis du slipper det).

En fart-assistent sørger for, at du holder en bestemt hastighed, hvis der er fri bane, eller en vis afstand, hvis der er forankørende, mens en vejbane-assistent holder dig inden for vejstriberne. Når begge er slået til, er bilen i princippet selvkørende, men det fungerer bedst på lige strækninger med god afmærkning. Autopiloten skal således tænkes som en assistent, der letter det monotone arbejde, når du kører ud af en kedelig motor- eller landevej.

Tesla Model 3 Long Range
  • Kvalitetsindtryk
  • Brugervenlighed
  • Funktioner
  • Ydelse
  • Pris
5

Summary

Testholdet mener:

En elbil i luksusklassen, der takket være Teslas suveræne teknologi, imponerende række-vidde og en fornuftig pris udgør et attraktivt alternativ til din gamle benzinsluger.

TAGS
elbil
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S