Home » Bilen » Nu er Teslas ”Full Self Driving” klar til at styre elbilerne
Nu er Teslas ”Full Self Driving” klar til at styre elbilerne

Nu er Teslas ”Full Self Driving” klar til at styre elbilerne

Share

Tesla frigiver nu software, som gør pionerens elbiler endnu kløgtigere og mere selvkørende. Opdateringen leveres i beta til Teslas autopilot-system

Efter års forsinkelse er Teslas ”Full Self-Driving”-program endelig blevet opdateret, dog kun i betaversion. Med opdateringen er det muligt for tusindvis af Tesla-ejere fremover at få avanceret hjælp til kørslen på lokale veje, som ikke er klassificeret som motorveje.

For at få de ekstra funktioner til køreassistenten kræver det, at ejeren anvender FDS (Teslas fuldt selvkørende computer) og er tilmeldt beta-programmet.

Beta 9, som opdateringen kaldes, forbedrer blandt andet Tesla-bilens kabinekameraer, der holder øje med chaufføren. Fremover vil kameraerne nemmere opdage, hvis chaufføren er uopmærksom. Andre ændringer er større visualiseringer af displayet placereret inde i kabinen.

Se også:  Udelukkende elbiler nomineret til Årets Bil
Ikke helt selvkørende

Opdateringen giver ikke den fuldautomatiske køreroplevelse, som mange Tesla-ejere ser frem til. Selv om autopiloten med Beta 9 bliver mere kløgtig og responsiv, opfordrer Tesla brugerne til stadig at have øjnene på vejen og hænderne på rattet.

I et tweet opfordrer Tesla-direktør Elon Musk ligefrem brugerne til at være ”paranoide”, da ”der vil være ukendte problemer”. Sammen med opdateringen får brugerne en advarsel om, at systemet ”kan gøre det forkerte på det værste tidspunkt.”

Softwareopdateringen har været forsinket i årevis, siden Elon Musk i 2018 lovede, at en ”længe ventet” FSD-version var på vej.

Opdateringen er blevet frigivet til amerikanske Tesla-ejere. Om danske Tesla-ejere får opdateringen til FDS snart, er endnu ikke oplyst fra Teslas side.

Se også:  Segway klar med elektriske knallerter og scootere til stærke priser

Er du Tesla-ejer, kan du tjekke, om der er tilgængelige opdateringer ved at trykke på fanen ”Software” på din touchskærm. Download foregår via Wi-Fi, også benævnt ”over-the-air”.


TAGS
autonom bil
elbil
selvkørende bil
tesla

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S