Home » Skærm » BenQ BL2581T [TEST]: Ergonomiske business-skærme
BenQ BL2581T [TEST]: Ergonomiske business-skærme

BenQ BL2581T [TEST]: Ergonomiske business-skærme

Share

Billedkvalitet, ergonomi og komfort er nogle af de egenskaber, som BenQ har prioriteret i to nye monitorer på 23” og 25” til krævende erhvervs- og privatbrugere. Vi har testet to eksemplarer af den største model

Lad os starte med den dårlige nyhed: Prismæssigt kommer BenQ BL2581T ikke i nærheden af det store flertal af markedets populære skærme til allround- og kontorbrug.

På den anden side er der bestemt heller ikke noget Economy Class over skærmens udstyr og komfort. Ligesom på Business Class i et fly kan man komme igennem en lang dag ved denne skærm og føle sig mindre smadret, når man omsider er færdig.

Gedigen og fleksibel konstruktion

Med BL2581T har BenQ ikke begået den store dødssynd blandt designere af computerskærme – at spare på foden og justeringsmulighederne. Denne skærm kommer med en særdeles solid fod i metal under en sort plastkappe, og holderen til den lodrette arm er af trykstøbt zink med perfekt pasform. Den blæser ikke om i stille vejr, som man siger på Fyn.

Se også:  MSI Optix MAG322CQR [TEST]: Stærk til gaming og action

Foden gør det nemt at dreje, vinkle og højdeindstille skærmen, og hvis man foretrækker højformat, roterer man den blot 90 grader.
Tilslutningerne er også i Business Class. Ud over DisplayPort og HDMI, er der DVI-D og VGA-terminaler, hvoraf den sidste især er relevant for ældre notebooks, som der stadig findes en del af i businessverdenen.

Desuden er der en analog linjeindgang til de indbyggede – bittesmå – højttalere, en hovedtelefonudgang, som også kan drive et sæt aktive højttalere, og en USB 3.0-hub med hele 4 downstream-terminaler.

Eye-Care

Træthed i øjnene kan være en anden ulempe ved skærmarbejde. BL2581T er udstyret med flere features, som kan skåne øjnene. En lille ”hængekøje” midt under skærmen indeholder nogle sensorer, som bl.a. leverer input til korrektion af lysstyrken og lysets farvetemperatur i rummet.

Hos os har det givet et mere behageligt billede at aktivere denne Brightness Intelligence-funktion, men til billedbehandling foretrækker vi stadig en sRGB-standardindstilling. Den blå del af lysspektret kan give gener for nogle brugere, men det kan undgås ved at aktivere Low Blue Light til det aktuelle formål – Multimedia, Web Surfing, Office eller Reading. Ved hjælp af et rødt eller grønt filter er det muligt at kompensere for farveblindhed.

Se også:  Acer CB342 [TEST]: Masser af skærm for pengene

Og endelig er skærmen certificeret flimmerfri af den uafhængige sikkerhedsorganisation TÜV Rheinland. Her kan vi supplere med, at vi oplever et totalt roligt og meget behageligt billede.

Flere skærme?

Selve BL2581T-skærmen er baseret på et IPS-panel, som sikrer en bred betragtningsvinkel og gode farver, men ikke reagerer hurtigt nok til hardcore-gaming. Fair nok til business. Skærmformatet er det dokumentvenlige 16:10 med en opløsning på 1920 x 1200 pixel, og panelets antirefleks-coating praktisk talt eliminerer spejling af lyskilder og vinduer i rummet.

BenQ BL2581T
  • Billedkvalitet
  • Features
  • Brugervenlighed
  • Pris
4.5

Summary

Alt om DATA siger:

»BenQ BL2581T er en business-skærm, som gør det nemmere at komme helskindet gennem lange arbejdsdage på kontoret. Den kan tilpasses praktisk talt enhver bruger, og den anstrenger øjnene minimalt. I mange situationer kan to BL2581T være at foretrække frem for en enkelt kæmpeskærm, fordi de kan være billigere og give større indretningsfleksibilitet.«

Nøgletal

Pris: 2200 kr.
Skærmstørrelse: 25”, IPS-teknologi
Skærmopløsning: 1920 x 1200 pixel @ 60 Hz
Farvedybde: 16,7 mio. farver
Lysstyrke: 300 cd/m2
Responstid: 5 ms (grå-til-grå)
Tilslutninger: DisplayPort 1.2, HDMI 1.4, VGA, pc audio in, hovedtelefon, USB 3.0 hub (4 downstream-terminaler)
Mål (B x H x D): 549 x 549 x 231 mm (med fod)
Vægt: 6,8 kg (med fod)

TAGS
arbejds-pc
BenQ
skærm

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S