5G i luften fra 2018

5G i luften fra 2018

Share

TeliaSonera og Ericsson er gået sammen for at kunne levere 5G til kunderne allerede om to år.

Et nye patnerskab TeliaSoneras og Ericsson  vil bringe 5G-tjenester til kunderne i 2018 ved at kombinere TeliaSoneras netværk med Ericssons teknologi.

Johan Dennelind, President og CEO, TeliaSonera, siger: “Vores ambition er at være på forkant – på alle tidspunkter – og tilbyde vores kunder, og samfundet som helhed, alle de muligheder som teknologien bringer. Stockholm og Tallinn er to af de mest opkoblede byer i verden, og nu vil vi løfte dem til det næste niveau. 5G kommer til at skabe helt nye innovationer, økosystemer og spændende tjenester til vores kunder. 5G vil også tage tingenes internet (IoT) til et helt nyt niveau. Jeg glæder mig meget til at se, hvordan Stockholm og Tallinn vil tage imod 5G.”

Se også:  Vi får stress over forsinkelser på nettet

Hans Vestberg, President og CEO, Ericsson, siger: “Flere og flere brancher ser værdien af digitalisering og connectivity. 5G vil forstærke det, da det er designet til at være det industrielle internet. Det bliver ikke kun bygget til forbrugerne, men også til digitaliseringen af brancher og tingenes internet (IoT). Sammen med TeliaSonera lancerede vi det første kommercielle 4G-netværk i 2009, og med 5G-netværket vil vi igen være i spidsen.”

Jørgen Alsing, administrerende direktør hos Ericsson Danmark, siger: “Dagens nyhed cementerer igen, at Ericsson er helt fremme i feltet når det handler om udviklingen af fremtidens 5G. Vi ser nu, at 5G ikke blot er en fjern fremtidsvision, men konkret virkelighed i den meget nære fremtid. 5G kommer til at revolutionere både industrier og samfund, men i høj grad også hvordan vi mennesker kommunikerer, arbejder og i det hele taget lever vores liv”.

Se også:  Sådan sikrer du bedst din smartphone

De potentielle 5G-applikationer vil kunne omfatte e-sundhed med real time overvågning af patienter og fjernbehandling; opkoblede biler, herunder kritisk kommunikation mellem køretøjer (advarsler, support til selvkørende biler etc.), samt bedre netværks-ydeevne i forhold til kapacitet, dækning og strømforbrug.

Sverige har længe været foregangsland inden for IKT og Ericsson og TeliaSonera lancerede verdens første 4G-netværk i Sverige tilbage i 2009. Estland har erkendt den økonomiske betydning af et digitalt samfund og er i dag et af de mest avancerede e-samfund i verden.

Ifølge den seneste Ericsson Mobility Report vil der være 150 millioner 5G-abonnementer ved udgangen af 2021.

Del denne