Home » Internet » Telia skruer op for 4G-hastighederne
Telia skruer op for 4G-hastighederne

Telia skruer op for 4G-hastighederne

Share

I næste uge sætter Telia gang i et projekt, som skal bringe hastigheden og kapaciteten på 4G-netværket op, så man kan surfe hurtigere på nettet via smartphones, tablets eller laptops med mobilt internet. Det sker ved at tildele 4G-netværket mere spektrum, der tidligere var reserveret til 2G-kapacitet

”Forbedringerne betyder, at det hele går hurtigere på nettet. Man kan sammenligne det med en haveslange, som simpelthen bliver dobbelt så tyk, så endnu mere vand kan strømme igennem. Hastighed og kapacitet betyder især meget for oplevelsen, når vi håndterer store filer og streamer video fra nettet, hvilket efterhånden er blevet hverdag for rigtig mange danskere,” siger Christoph Nørgaard, privatkundedirektør i Telias mobilforretning.

Ændringen medfører konkret, at hastigheden øges fra 8-35 Mbit/s til 17-71 Mbit/s download i langt størstedelen af selskabets 4G-netværk, som lige nu dækker mere end 75 procent af befolkningen.

Se også:  Stor test: Her er Danmarks bedste mobile bredbåndsabonnement

På grund af den høje befolkningstæthed har de største byer traditionelt været dér, hvor Telia har haft størst kapacitet på netværket. Her er mere tryk på forbruget, så der skal mere til at understøtte belastningen. Nu omfordeler selskabet spektrum fra 2G-netværket, som i dag udelukkende bruges som bredt dækkende sikkerhedsnet til tale og sms, til 4G, så endnu flere kan nå helt op på de højeste hastigheder:

”Det giver rigtig god mening at optimere fordelingen af spektrum. Det er altafgørende for, hvor hurtigt netværket er, og når stort set alle efterhånden har smartphones og bruger data – også via tablets og laptops – så er det kun naturligt, at netværket følger udviklingen og optimeres til 4G. Det er simpelthen et spørgsmål om, ikke alene at følge med tiden, men at fremtidssikre netværket,” siger Christoph Nørgaard.

Se også:  Telenor og Telia åbner for 5G

Beboere på Bornholm har allerede fået glæde af de høje hastigheder, da Telia har gennemført tests på solskinsøen. I resten af landet gennemføres omfordelingen af spektrum i 1.800 Mhz frekvensbåndet natten til mandag i Nord- og Midtjylland, natten til tirsdag på Sjælland og natten til onsdag på Fyn og i det sydlige Jylland.

Denne første fase er forudsætningen for den efterfølgende hastighedsforøgelse, hvor Telia indledningsvis arbejder i de enkelte områder med fintuning og kvalitetssikring. Derefter vil man løbende kunne få glæde af de høje hastigheder, når projektet færdiggøres område for område. Netop det arbejde tager noget tid, hvorfor de første kunder i praksis vil mærke forbedringerne i begyndelsen af april. Hele projektet forventes gennemført i løbet af 2014.

Den brede 2G-dækning forbliver den samme, så man fortsat kan foretage opkald og sende sms’er i 99 % af landet.


TAGS
4G
LTE
mobilt bredbånd
Telia

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S