Home » Mobiltelefon » Teleselskab fjerner loft over mobildata for hjemsendte skoleelever
Teleselskab fjerner loft over mobildata for hjemsendte skoleelever

Teleselskab fjerner loft over mobildata for hjemsendte skoleelever

Share

De danske skoleelevers kontakt til skolen og lærerne er nu helt baseret på en onlineforbindelse. Derfor vil Telenor fjerne loftet over det mobile data forbrug i børneabonnementer

Om det sker af et godt hjerte, eller fordi det er godt for forretningen, må være op til den enkelte at bedømme. Men nu fjerner Telenor det loft over dataforbruget i Danmark, som kunderne har i deres børne-mobilabonnementer.

Loftet fjernes frem til 15. maj, så børn og unge kan deltage i skoleaktiviteter og -undervisning online uden at skulle tænke på dataforbruget.

“Det er på alle måder en ekstraordinær situation, hvor forbindelsen til skole og venner online er blevet ekstremt vigtig. Al undervisning og klassemøder foregår på nettet, og samværet med kammerater sker for manges vedkommende via snaps, chat og FaceTime over mobilen,” begrunder Christian Hoffmann, privatkundedirektør hos Telenor, den nye beslutning.

Se også:  Cyberangreb i voldsom vækst: Corona-pandemien udnyttes
Højere dataforbrug

Dataforbruget på mobile enheder har været særlig højt under corona-nedlukningen. Men de fleste elever følger givetvis undervisningen på en computer eller en tablet, der er koblet på hjemmets trådløse netværk. Alligevel mener Telenor, at fjernelsen af dataloftet vil betyde, at børn og forældre ikke behøver være nervøse for overforbrug af data.

Telenor tilbyder to forskellige børneabonnementer, der indeholder op til 30 GB dataforbrug om måneden.

“Normalt er det rigeligt til de fleste børn og unges behov, men i denne situation kan man hurtigt ramme loftet, fordi især videomøder kræver store mængder data,” argumenterer Christian Hoffmann.

Teams koster gigabyte

Som eksempel kan en times videomøde på Microsoft Teams, som flere skoler bruger, ifølge Telenor sluge mere end 2 GB mobildata.

Se også:  Ulovligt salg af Covid 19-vaccine eksploderer på det mørke net

Det er dog kun et problem, hvis de små poders adgang til skolen går gennem mobilnettet. Til gengæld risikerer man ikke, at fjernkontakten til klassekammeraterne gennem for eksempel chat-applikationer gør mobilregningen rødglødende.


TAGS
corona
mobildata
Telenor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S