Home » Transport » Ny app gør din bil smart
Ny app gør din bil smart

Ny app gør din bil smart

Share

Få besked om dækskifte, ledige parkeringspladser og konstant måling af din bils helbred. Det er blot nogle af funktionerne i den nye Telenor Connect app, der lanceres i dag

Med den nye device Telenor Connect kan du nu gøre din gamle bil lige så smart som en spritny bil. Når den installeres i din gamle bil, får bilen nemlig helt nye teknologiske muligheder med en række intelligente funktioner. Bilen vil blandt andet kunne dirigere dig til nærmeste tankstation, når den er ved at løbe tør for brændstof.

Den nye pilot app bliver i dag præsenteret under det første «Nordic Car Connect Forum» på entrepenør-væksthuset StartupLab i Oslo, hvor Telenor koncernen har hovedsæde. Det nystiftede forum samler repræsentanter på tværs af sektorer, virksomheder og landegrænser og har til formål at blive den førende arena i hele Norden for alle selskaber med en aktie i innovation og ”intelligente” eller såkaldt ”smarte” biler.

Som ejer af en ”intelligent” bil får du ikke bare kontinuerlige status over hvordan din bil egentlig har det, du får også adgang til et komplet økosystem med bil-relaterede og skræddersyede tjenester i app’en Telenor Connect. App’en er i øjeblikket ved at blive blive testet i Danmark, Norge og Sverige, men ambitionen er på sig at kunne tilbyde den til alle Telenors kunder.

Se også:  Københavns centrum slap for titusindvis af biler under Tour de France

”Internet of Things er i stigende grad blevet en naturlig del af hverdagen, og i Telenor ønsker vi naturligvis også at kunne tilbyde vores kunder smarte og relevante tjenester, som gør det daglige, digitale liv mere simpelt. Ifølge flere prognoser vil vi inden 2020 have mere end 250 millioner ”intelligente” biler på vejene, så IoT har et enormt potentiale indenfor dette område. Vi har en klar ambition om at spille en central rolle i udviklingen af IoT til biler ved at have en digital platform på plads, hvor vi kan udvikle og teste produktet sammen med brugere og eksterne partnere”, siger Lars Thomsen, som er marketingsdirektør i Telenor Danmark.

Få overblik over parkering og bestil en kop kaffe på tanken

Telenor Connect passer til alle biler, der er bygget efter 2001.

Teleselskabet har indgået samarbejde med en række førende nordiske virksomheder for at kunne tilbyde brugerne af Telenor Connect de bedste og mest relevante tjenester – f.eks. Circle K Europe, EasyPark og If P&C Insurance.

App’en giver adgang til 4G WiFi hotspot i bilen og fordi EasyParks parkerings-app er integreret guides chaufføren til nærmeste p-plads i parkeringshus eller -kælder. Det sparer bilister for at køre rundt og lede. EasyPark-appen sikrer også, at man ikke betaler for meget, og man slipper for at fumle rundt med mønter og sedler. Så snart man starter bilen efter endt parkering, stopper betalingen nemlig automatisk, så man kun betaler for den tid, man reelt set parkerer. 

Se også:  Ny dansk app vil gøre livet lettere for elbilister

App’en gør det ligeledes muligt at forudbestille en kop kaffe samt en lang række andre smarte ting. Der vil løbende blive føjet nye funktioner til. Som bilejer kan du frit vælge hvilke tjenester, du ønsker at bruge, og dermed også hvem du ønsker at dele brugerdata med.

Telenor er medlem af European Automotive-Telecom Alliance og har indgående kompetencer og erfaring indenfor IoT, primært gennem det globale selskab Telenor Connexion. Sammen med kunder som f.eks. bilproducenterne Volvo og Nissan, har Telenor Connexion designet smarte og innovative IoT-løsninger, som bruges over hele verden.

App’en Telenor Connect er det nyeste tiltag i Telenors arbejde for at skabe smartere biler, som er blevet udviklet af Telenor og partneren Swedspot, som er et spin-off fra den svenske bilproducent Saab Automobile, der udvikler opkoblingsløsninger for biler.


TAGS
app
Bil
IoT
Telenor

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S