Home » AOD Pro » Mobilnetværket ind i stuen: Telenor bygger 5G-indendørsløsninger
Mobilnetværket ind i stuen: Telenor bygger 5G-indendørsløsninger

Mobilnetværket ind i stuen: Telenor bygger 5G-indendørsløsninger

Share

Danmarks andenstørste mobiloperatør Telenor har nu etableret 5G-indendørsløsninger på lokationerne i Aalborg og København. De højere hastigheder og stabilitet ved 5G adskiller sig markant fra tidligere teknologier, og derfor kan en 5G-indendørsløsning være en bedre løsning for virksomheder på større arealer med mange ansatte

Sideløbende med, at Telenor er i gang med at udrulle landsdækkende 5G i sit mobilnetværket, så bruger mobil- og internetselskabet også den nye 5G-teknologi til at skabe nye effektive indendørsløsninger. Telenor har netop etableret 5G-dækningsanlæg på hovedkontorerne i Aalborg og København og er dermed blandt de første danske virksomheder til som har indendørs 5G-dækning.’

Mobilnetværket trækkes ind i stuen

Med en 5G-indendørsløsning trækker man det landsdækkende mobilnetværk med ind i på kontorerne og får som resultat et meget mere stabilt alternativ til WiFi. Fordelen ved at bruge 5G-mobilteknologien som internet frem for WiFi er en markant højere sikkerhed, rækkevidde og kapacitet. Desuden kan mobilnettet meget bedre håndtere mange devices på en gang i modsætning til WiFi, der ofte møder interferens og dermed dårlig brugeroplevelse. Det betyder, at virksomheders medarbejdere får en mere stabil dækning, da de udelukkende er på mobilnetværket og ikke skal skifte mellem WiFi- og mobilteknologierne.

Se også:  Wi-Fi 6 er kommet – og hvad så …?

”Mobilteknologier er mere modstandsdygtige, da de er bygget til at levere en højere sikkerhed og stabilitet end de private WiFi-forbindelser er, og derfor er mobilteknologierne også markant sværere at hacke. Udover at sikre sine medarbejdere et mere sikkert og stabilt internet, så kan der også være nogle økonomiske fordele, da mobilteknologiernes høje rækkevidde kræver langt færre antenner i bygningen. Når anlægget først er sat op, så behøver virksomhederne hverken at bekymre sig om opdateringer eller vedligeholdes, det gør vi jo automatisk i mobilnetværket,” siger Jesper Mølbak netværksekspert i Telenor.

For virksomhederne ligger der samtidig ofte yderligere besparelser ved, at de samler deres telefoni- og internettjenester hos én udbyder.

Se også:  Huawei: 6G bliver 50 gange stærkere end 5G - kommer i 2030
Kombinationen af fiber og 5G

Man skaber en 5G-indendørsløsning ved at anvende virksomhedernes fiberforbindelse og så lader 5G-teknoloigen fra mobilnetværket distribuere internet i alle kroge af ens virksomhed på samme måde som det landsdækkende mobilnetværk. Med de høje 5G-hastigheder får medarbejderne det maksimale ud af virksomhedens fiberforbindelse.


TAGS
5G
mobilt bredbånd
netværk

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S