Home » Sociale medier » Omtumlet messaging-tjeneste stormer frem – nu over 1 milliard downloads
Omtumlet messaging-tjeneste stormer frem – nu over 1 milliard downloads

Omtumlet messaging-tjeneste stormer frem – nu over 1 milliard downloads

Share

Beskedtjenesten Telegram er det hotte lige nu. Den otte år gamle tjeneste stormer frem og har netop passeret en milliard downloads af sin app – det sidste skub over grænsen kom med Facebooks nylige nedbrud

Savner du et alternativ til beskedtjenester som Facebook Messenger, WhatsApp og Microsoft Teams, så skal du måske overveje Telegram Messenger. Populær er den i hvert fald. Telegram Messenger har netop passeret en milliard app-downloads. Det er ikke nødvendigvis det samme som en milliard brugere, men tjenesten har givetvis flere hundrede millioner brugere verden over.

Tjenesten fik et stort skub fremad, da Facebook Messenger for nylig var nede i flere timer. 70 millioner nye brugere rapporteres at have hentet Telegram-appen inden for få timer.

Telegram Messenger kan stort set det samme som konkurrenterne. Du kan chatte, foretage video- og telefonsamtaler, dele billeder, indsætte emojis i chats osv.

Se også:  HyperX DuoCast [TEST]: YouTube-mikrofon med fornem lyd

Men modsat mange andre tjenester er Telegram Messenger ikke bundet til en bestemt platform, og den kan fungere på tværs af platforme. Du kan således skrive en besked på din iPhone, og modtageren kan så se og svare på den fra eksempelvis sin Windows-pc. Appen fås til iPhone, Android, Windows og Apple-computere.

Omtumlet historie

Beskedtjenestens historie er omtumlet. Den blev startet i 2013 af de russiske brødre Nikolaj og Pavel Durov. Pavel Durov forlod Rusland, efter at Putin-loyale overtog det sociale netværk VK, som de to brødre havde grundlagt. Siden har Telegram Messengers kontor haft hyppige flyttedage. En overgang lå Telegram-kontoret i Berlin, men i øjeblikket sidder de ansatte i Dubai i de Forenede Arabiske Emirater. Det skulle dog stadig være et mindre kontor i Sankt Petersborg i Rusland.

Se også:  Facebook indrømmer kæmpe bommert, som giver rod i dit feed

Selskabets historie har ikke skræmt brugerne væk. Og selskabet har selv slået fast, at beskedtjenesten er mere sikker end for eksempel WhatsApp. Men der stilles fra mange sider spørgsmålstegn ved sikkerheden i Telegram Messenger.

Alle beskeder er krypterede og kan derfor ikke aflæses, hvis man vælger funktionen Secret Chat. Men modsat mange andre tjenester gemmer Telegram Messenger din ip-adresse og informationer om din enhed og dit brugernavn i op til 12 måneder. Og der har være rapporter om, at tjenesten er blevet brugt af hackere til at distribuere malware – det er den dig ikke alene om.

Det har heller ikke stoppet tjenestens fremmarch i en verden, som tilsyneladende sukker efter alternativer til de eksisterende, populære beskedtjenester.


TAGS
Chat
Facebook
Messenger
sociale medier
some
teams
WhatsApp

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S