Home » Andet » Tekstmagi i Microsoft Word
Tekstmagi i Microsoft Word

Tekstmagi i Microsoft Word

Share

Opdag forskellen på Autotekst og Autokorrektur, og brug det til at indsætte alt lige fra logoer til hele afsnit i dokumenterne.

Ville det ikke være dejligt, hvis dine dokumenter skrev sig selv. Tja, en dag gør de det nok, men indtil da må du klare dig med de midler, som Microsoft Word nu giver dig for at automatisere tekstskrivningen.

Til at starte med kan du jo forsøge at minimere det antal gange, du skriver den samme tekst. Har du f.eks. altid nogle fraser eller nogle linjer, der går igen i mange af dine breve, f.eks. den afsluttende hilsen med navn, titel og hele gøjemøjet, kan du med fordel sætte Word til at tilføje den næsten automatisk.

På samme måde kan du få Word til at rette dine mest almindelige slåfejl, så du slipper for pinlige bogstavsombytninger, der giver ordet en hel anden – og utilsigtet – mening. Begge dele lader sig snildt gøre ved hjælp af Autokorrektur og Autotekst-funktionerne i Microsoft Word. Sidstnævnte funktion indeholder faktisk et helt arsenal af trivielle tekster, du bare kan stoppe ind i dine dokumenter.

Automatisk korrektur

De fleste har sikkert allerede oplevet Autokorrektur-funktionen i aktion, når den retter et eller andet ord, der er kommet en slåfejl i. Autokorrektur-funktionen tilpasses nemmest, når du stavekontrollerer dit dokument. Finder du den samme fejl gentagne gange i dokumentet, klikker du bare på Autokorrektur-knappen i Stave- og grammatikkontrol-dialogboksen, når du har valgt det rigtige ord i Foreslag-ruden nederst i Stave- og grammatikkontrol -dialogboksen.

Den samme funktion kan du anvende, hvis du ønsker at erstatte en given kort kode, f.eks. ”mvh” med en længere sætning, et helt afsnit eller en afsluttende hilsen i et brev. Her er tricket at vælge en kode, der almindeligvis ikke bruges som et almindeligt ord.

Anvendte du f.eks. ordet ”hilsen” som kode for den afsluttende hilsen og signatur i et brev, ville ”hilsen” blive erstattet med den, hver eneste gang du skrev det i teksten i brevet. Så find et ord eller en bogstavkombination, der ikke anvendes i almindelig tale – eller sæt et specialtegn eller et symbol ind foran ordet, f.eks. en skråstreg eller lignende.

Opret en Autokorrektur

Vil du oprette en tekst, der indsættes automatisk med autokorrektur-funktionen, starter du med at skrive teksten og markere den. Derefter vælger du Office-knappen | Word-indstillinger | Korrektur og klikker på Indstillinger for autokorrektur-knappen.

Så åbnes Autokorrektur-dialogboksen. På Generelt-fanen vil teksten allerede stå i Med-feltet, dog uden den formatering, du har valgt. Nu indtaster du den tekst i Erstat-feltet, der skal udløse teksten i Med-feltet. Klik derefter på Tilføj-knappen og derefter på OK-knappen. Test virkningen ved at skrive teksten fra Erstat-feltet, og tryk på mellemrums-tasten eller Enter-tasten.

Sker der ikke noget, så vælg Office-knappen | Word-indstillinger | Korrektur | Indstillinger for autokorrektur-knappen og markér Udskift teksten underskrivning-feltet.

Opdager du omvendt, at Autokorrektur-funktionen udskifter tekst, som du ikke vil have den til at ændre, kan du slå funktionen fra. Hold musemarkøren over den tekst, der er erstattet med. Så vises en lille blå kasse, som bliver til et Indstillinger af Autokorrektur-i-mærke, når du klikker på den. I genvejsmenuen vælger du Ret tilbage til, for at rette teksten tilbage til det, du vitterligt skrev. Eventuelt kan du helt fjerne autokorrekturrettelsen ved at vælge Stop automatisk rettelse af.

Indsæt billeder

Du kan indsætte billeder, f.eks. din signatur, som et Autokorrektur-element. Indsæt billedet, tilpas størrelse og orientering af billedet, så det passer. Derefter markerer du den eventuelle tekst, der skal være ved billedet og gør som beskrevet ved autokorrektur-funktionen.

Brug autotekst til at tilføje en signatur på breve m.v.

[pt id=’2003759′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”1) Start med at skrive underskriften på et papir med en tyk pen – gerne en lidt bred filt-pen. Scan derefter signaturen ind i computeren med en scanner eller fotografér siden med digitalkameraet og læg billedet på computeren.”‘]

1) Start med at skrive underskriften på et papir med en tyk pen – gerne en lidt bred filt-pen. Scan derefter signaturen ind i computeren med en scanner eller fotografér siden med digitalkameraet, og læg billedet på computeren.

[pt id=’2003760′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”2) Indsæt signaturen i det format det skal benyttes i et dokument. Markér signaturen og vælg Office-knappen | Word-indstillinger | Korrektur | Indstillinger for autokorrektur-knappen. Giv det nye element et navn f.eks. ”mvh. Luk derefter alle åbne dialogbokse.”‘]
[pt id=’2003762′ size=’large’ link=’file’ html_attrs=’title=”3) Placér indsætningspunktet på det sted i dokumentet hvor signaturen skal indsættes. Indtast det navn du har givet signaturen. Så snart du trykker på mellemrumstasten indsættes signaturen i dokumentet sådan som du havde skrevet den.”‘]

3) Placér indsætningspunktet på det sted i dokumentet, hvor signaturen skal indsættes. Indtast det navn, du har givet signaturen. Så snart du trykker på mellemrumstasten, indsættes signaturen i dokumentet, sådan som du havde skrevet den.

Tidligere version af Word havde både en Autotekst – og Autokorrektur-funktion.

[pt id=’2003763′ size=’large’ link=’file’]

 

Den eneste måde, du kan forhindre indsættelsen af autokorrektur-elementer, er ved at klikke på Indstillinger for autokorrektur-i-mærket i det indsatte element og vælge Ret tilbage til i i-mærke-menuen.

Den største forskel på de to funktioner var den måde, de blev ”udløst” på. Autokorrektur afvikles automatisk – du indtaster det ord, der udløser autokorrekturen, og det tilhørende autokorrektur-element indsættes automatisk.

Vil du ikke have det, er den eneste måde, du kan forhindre det på efterfølgende at fortryde det ved at vælge Ret tilbage til via Indstillinger for autokorrektur-i-mærket.

Autotekst skulle du selv vælge ved at trykke på Enter-tasten, når der blev vist et skærmtip med autoteksten. Ønskede du ikke at gøre brug af autoteksten, skrev du bare videre, som om intet var hændt.

Fra og med Office 2007 er Autotekst-funktionen fjernet fra Word. Men da Autokorrektur- og den gamle Autotekst-funktion i princippet fungerer på samme måde – bortset fra hvordan teksten sættes ind – vil du i praksis ikke komme til at mangle Autotekst-funktionen. Du skal bare vende dig til at fjerne de autokorrektur-elementer, Word sætter ind automatisk ved hjælp af det tilhørende Indstillinger for autokorrektur-i-mærke.


TAGS
Guide
Microsoft Office Word
Tips og trick
Windows 7
Word 2007

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S