Home » Smart hjem » Techsmarte møbler gavner miljøet
Techsmarte møbler gavner miljøet

Techsmarte møbler gavner miljøet

Share

Takket være en NFC-chip bygget ind i Wehlers nye møbler, kan ejeren se, hvor plastmaterialet er samlet op, hvornår stolen er produceret, og hvornår den blev solgt. Det gør den bæredygtige mere transparent for køberen

Wehlers ECO-system er et nyt koncept, som for første gang giver danske forbrugere fuld indsigt i møblets historik. ECO-system består af en chip, som er monteret i møblet. Ved at anvende NFC-funktionen i en mobiltelefon får du adgang til en unik webside med en række oplysninger om præcis den stol, du har købt.

Wehlers møbelkollektion er lavet af recirkulerede materialer. Eksempelvis er sæde og ryg på R.U.M stolen lavet af 96 procent fiskenet, der er samlet ind i verdenshavene og R.U.M. Original E-affald har sæde og ryg af 96 procent genanvendt affald fra elektronikindustrien.

Se møblets historik

Med Wehlers ECO-system kan du se, hvor plastmaterialet i netop den stol, du sidder på, er samlet op – og hvornår. Du kan se, hvornår stolen er produceret, og hvornår den blev solgt. Hvis du sælger stolen, kan du overføre ejerskabet til den nye ejer, og dermed kan du følge din stols historik og den bæredygtige rejse, den gennemgår.

Se også:  Nye metoder til miljøvenlig udvinding af højteknologiske metaller

“Wehlers Eco-system giver køberen en indsigt i deres møbel, som er helt enestående. I stedet for at tale om bæredygtighed for den samlede produktion, tager vi den cirkulære tanke til et nyt niveau, hvor alle kan følge det enkelte produkt. Det er en unik dokumentation af vores mission: at genanvende, genbruge og reparere for at sikre, at det plast, vi samler ind, aldrig ender i havene igen,” siger stifter af Wehlers Henrik Holm.

En sideeffekt af Wehlers ECO-system er derfor, at din stol har en indbygget tyverisikring, fordi du med din mobiltelefon øjeblikkelig kan se, om sælgeren i virkeligheden er ejer af stolen – eller om der er tale om et kopiprodukt.

Se også:  Byt din gamle telefon og plant et træ
Sikrer transparens

Teknologien bag Wehlers ECO-system er skabt af den danske iværksættervirksomhed MiCollect, der udvikler teknologiske løsninger til en mere bæredygtig industri.

“MiCollect ønsker at sikre transparens på produkter, der kan understøtte øget genanvendelse og længere produktlevetider samt at undgå greenwashing. Løsningen, vi har skabt for Wehlers, er et bevis på dette. Fuld transparens for Wehlers R.U.M. stole, der netop er, som Wehlers siger: Et ECO-system, der fungerer og sikrer jordens ressourcer for fremtidige generationer. En cirkulær forretningsmodel,” siger direktør og medstifter af MiCollect Merete Skov Pedersen.

På nuværende tidspunkt er teknologien etableret på R.U.M-kollektionen, og den vil i løbet af den nærmeste fremtid blive udrullet til Wehlers øvrige produkter.


TAGS
bæredygtighed
møbel
møbler
nfc

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S