Home » Hi-Fi » Technics lancerer prisvenlig pladespiller med stærk teknologi
Technics lancerer prisvenlig pladespiller med stærk teknologi

Technics lancerer prisvenlig pladespiller med stærk teknologi

Share

Den nye Technics SL-100C er stort set identisk med den populære SL-1500C, blot har man droppet RIAA-forstærker og præmonteret en billigere pickup, så der er rig mulighed for selv at skræddersy sit eget setup

Technics SL-1500C er blevet lidt af en moderne klassiker. Det er svært at finde en bedre løsning, hvis man ønsker en nem pladespiller til stuen, der koster under ti tusind kroner. SL-1500C kommer med indbygget RIAA-forstærker og en anstændig pickup i form af Ortofon 2M Red. Det betyder at du uden videre kan koble den på dit anlæg.

Mange foretrækker dog selv at vælge RIAA-forstærker og pickup. I det fælde kan Technics SL-100C være en mere oplagt og prisfornuftig løsning. Her får du en pladepladespiller, der grundlæggende er identisk med SL-1500C. Den kommer blot uden RIAA-forstærker og med en billigere pickup. Man har præmonteret en Audio-Technica AT-VM95C, som faktisk er en særdeles udmærket pickup, prisen taget i betragtning (den koster omkring 300 kroner), men som også udmærker sig ved at kunne opgraderes til et ret højt niveau, blot ved at skifte nålen. Derved får du et mere alsidigt udgangspunkt til en betydeligt lavere pris.

Se også:  Elipson Chroma Carbon [TEST]: Fransk model i kulfiber

Teknologi fra topmodellerne

Som stort alle nyere Technics-pladespillere er det tale om en direkte drevet model. De teknologier, der er udviklet i forbindelse med den aktuelle topserie SL-1200 og den avancerede SL-1000R-model, er anvendt med rund hånd i Technics SL-100C.

Den kerneløse motor skal sikre stor rotationsnøjagtighed og optimal kontrol for inertimassen i den to-lagsstrukturerede pladetallerken, der består af aluminium og et specialmateriale af ABS blandet med glasfiber. Under tallerkenen er en gummi og fjederkonstruktion, som eliminerer såvel uønsket resonans som den rotationsuregelmæssighed, der kaldes cogging.

Tonearmen er en universel S-formet tonearm med statisk balance, som vi kender fra mange Technics-klassikere. Højden kan let justeres inden for et interval på 6 mm, hvilket muliggør brug af mange forskellige typer pickups.

Se også:  Pro-Ject X1 [TEST]: Høj kvalitet i lyd og design
Simpel betjening

Modsat de mere avancerede DJ-afspillere, som eksempelvis den evige klassiker SL-1210, er afspilnings-funktionerne holdt til et minimum, så betjeningen er så nem og brugervenlig som mulig.

Technics SL-100C.

Med auto-liftfunktionen hæves pickup´en automatisk, når den til når til enden af pladen. Dette forhindrer unødigt slid på dine vinylplader og din nål. Auto-liftfunktionen er indlejret i grunddelen af tonearmen. Dermed er der ingen vibrationspåvirkning af tonearmens bevægelse.

Technics SL-100C er på markedet nu og koster 6.999 kroner.

Læs også:

Hørebøffer af brugt vinyl: Danske Aiaiai skaber ny musik af gamle plader


TAGS
pladespiller
Technics
vinyl

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her
Annoncelinks


AOD/AOD.dk   © 2022
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S