Home » Underholdning » Huawei lancerer børne-tv om teknologi
Huawei lancerer børne-tv om teknologi

Huawei lancerer børne-tv om teknologi

Share

Børn skal have en bedre forståelse af den teknologi, der omgiver dem. Det er budskabet fra Huaweis danske afdeling, når virksomheden i dag lancerer børnefjernsyns-programmet ”Tech med Tommy”, der kan streames online fra begyndelsen af oktober

Alt om DATA startede morgenen sammen med Huawei, der havde inviteret os og et udvalg af andre journalister til pressemøde om 5G, apps, storpolitik og … børne-tv!

Den nyligt tiltrådte kommunikationschef hos Huawei Danmark, Tommy Zwicky, er tilfældigvis også en erfaren børnefjernsynsvært. Og han vil snart igen være at finde på skærmen. Denne gang som vært på Huaweis nye børne-satsning ”Tech med Tommy”, som vi fik en smagsprøve på i morges.

En mangel i dagens mediebillede

Som hovedkraft og vært bag nyhedsprogrammet UltraNyt på DR og senere redaktør på Børneavisen har Tommy Zwicky stor erfaring med at formidle svært stof til børn. Det er den evne, han nu igen skal aktivere, når han som kommunikationschef for Huawei skal forklare børn, hvordan teknologi virker.

Se også:  Video: Vi tester Huaweis stærke letvægtsbærbar, MateBook X

“For sådan en som mig, der har arbejdet med formidling til børn i så mange år, er det rigtig positivt, at min nye arbejdsgiver ser det som sin pligt at formidle teknologi til de yngre medlemmer af befolkningen.
Vi synes, formidling om teknologi til børn mangler i mediebilledet, selvom vi bruger teknologien hver dag. Det forsøger vi at ændre på i det her program. Så for mig er det en fantastisk opgave gå ombord i”, sagde Tommy Zwicky.

Online-tv i mini-format

Programmerne vil vare to til tre minutter og vil tage fat på så forskellige teknologiske fænomener som cloud-teknologi, Bluetooth, kunstig intelligens, 5G, cyber-sikkerhed og andet.

Selvom disse emner er ret komplekse, er løsningen at holde det kortfattet, lyder det fra Huaweis danske kommunikationschef.

“I Danmark er der lang tradition for at lave børnefjernsyn af høj kvalitet. Det er en tradition, jeg selv har været så heldig at blive rundet af. I ”Tech med Tommy” holder vi afsnittene korte og konkrete. Ved at servere indholdet i ”snack-format” kan vi fastholde børnenes opmærksomhed, samtidig med, at de også lærer noget om teknologien, der omgiver dem og deres hverdag, ” siger Tommy Zwicky.

Se også:  Huawei AD80 [TEST]: Prisvenlig vej til et større skærmbillede

Det første af i alt otte planlagte afsnit af ”Tech med Tommy” lanceres på Youtube mandag den 5. oktober.

Kontroversielt initiativ

Allerede inden lanceringen har der været røre omkring Huaweis initiativ. Såvel medier som politikere har stillet spørgsmålstegn ved Huaweis ærinde med dette projekt.

Og de spørgsmål blev selvsagt også bragt på banen ved morgenens pressemøde. Vi spurgte eksempelvis til om man kunne forestille sig, at Huawei ville kaste sig over andre teknologiske emner, end dem som producenten selv har en finger med i. Svaret var at man vil forsøge at nå bredt omkring, og at mange emner – eksempelvis Bluetooth – er så universelle at de ikke kan siges at være forbundet til en specifik producent.

Lenovo lancerer billig børnevenlig tablet


TAGS
børn
Huawei
YouTube

DEL DENNE
Share


Mest populære
Populære
Nyeste
Tags

Find os på de sociale medier

Modtag dagligt IT-nyhedsbrev

Få gratis tech-nyheder i din mail-indbakke alle hverdage. Læs mere om IT-UPDATE her

Find os på FaceBook

AOD/AOD.dk

Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
redaktion@aod.dk

Audio Media A/S

CVR nr. 16315648,
Brogårdsvej 22
DK-2820 Gentofte
Telefon: 33 91 28 33
info@audio.dk
Annoncesalg:
Lars Bo Jensen: lbj@audio.dk Telefon: 40 80 44 53
Annoncer: Se medieinformation her


AOD/AOD.dk   © 2021
Privatlivspolitik og cookie information - Audio Media A/S